VARNO IN Z VESELJEM NA MOTOR: Vabilo na predstavitev novega priročnika (FOTO)

Koper

Annales ZRS, znanstvena založba Znanstveno-raziskovalnega središča Koper, predstavlja nov priročnik 'Varno in z veseljem na motor. Psiho-fizična priprava rekreativnih motoristov', ki sta ga pripravila avtorja strokovnjaka s področja športnih in kinezioloških ved Diego Celin in prof. dr. Rado Pišot, ki sta po duhu in izkušnjah tudi sama velika ljubitelja motociklizma. Nastal je predvsem za to, da bi prispevala k ozaveščanju voznikov o pomenu psiho-fizične pripravljenosti za varnost in užitke v rekreativnem motociklizmu ter k promociji zdravega in aktivnega življenja motoristov.

V prvem delu priročnik povzema pomembne informacije o gibanju in obremenitvah motorista med vožnjo ter pomenu gibalnih sposobnosti motorista, drugi del pa je popolnoma praktične narave in je nastal za to, da se lahko vsak motorist pred sezono začne ustrezno pripravljati s priročnikom, tudi samostojno. Ne moremo namreč prezreti dejstva, da je predvsem dobra fizična priprava voznika nepogrešljiva za obvladovanje vožnje ter s tem za večjo varnost na cestah in dirkališčih.

Predstavitev knjige bo v ponedeljek, 11. oktobra, ob 18.30 v Vinskem hramu (Kogo - Vinakoper) v Kopru. Knjigo bosta predstavila avtorja Diego Celin in dr. Rado Pišot, svoje poglede pa bodo podali tudi Miran Stanovnik, Andrej Jereb, Brane Legan in drugi.