VABLJENI V IZOLO NA PLAČANO LEŽANJE: 10 dni 'počitka' v imenu znanosti (VIDEO)

Izola

Raziskujte znanost in prispevajte k znanstvenemu napredku  Inštitut za kineziološke raziskave ZRS Koper vabi moške, da sodelujejo v odlični raziskavi o učinkih gibalne neaktivnosti na človeško telo. Ta priložnost vam omogoča, da se uležete v klimatiziranem prostoru, prispevate k znanosti in hkrati zaslužite, medtem ko sonce neusmiljeno pripeka.

Iščejo pogumne moške, ki so pripravljeni sprejeti izziv. 10 mlajših moških, starosti med 18 in 35 let, ter 20 starejših moških, starih nad 65 let, bodo povabili v Splošno bolnišnico Izola, kjer bodo ležali v postelji – 10 dni (starejši) oziroma 21 dni (mlajši). Skozi celoten proces bodo pazljivo spremljali spremembe na njihovem telesu med ležanjem in tudi med 21-dnevno rehabilitacijo. Vaša varnost je njihova prednostna skrb, zato boste v popolnoma varnem okolju.

Raziskava se osredotoča na spremembe v presnovi beljakovin, sladkorja in maščob, pri čemer pričakujejo, da bo kratkotrajno ležanje privedlo do teh sprememb. Živčno-mišični in srčno-žilni sistem ne bosta močno prizadeta zaradi omejenega časovnega obdobja ležanja. Poleg tega bodo izvedli celovit kineziološki in zdravstveni pregled celotnega telesa, ki bo podrobno razkril vaše zdravstveno stanje.

Poleg pridobivanja dragocenega znanja in prispevka k znanstveni skupnosti boste prejeli tudi finančno nadomestilo v višini od 2.500 do 4.000 eur (bruto). Vaš prispevek bo cenjen in ustrezno nagrajen.

Ne zamudite te enkratne priložnosti! Za več informacij obiščite to spletno stran ali pokličite na telefonsko številko 031 832 016 (Boštjan Šimunič). Pridružite se raziskavi in postanite del inovativnega raziskovalnega projekta. Skupaj gradimo prihodnost znanosti!