V VODI JE ZAČUTILA KLOR, POTEM PA ZBOLELA: Je ob neizmerni suši voda na Obali sploh pitna?

Koper

Od neizmerni suši, ki pesti Slovensko Istro in ki bo najverjetneje privedla do uvedbe redukcije, se poraja vprašanje, ali je voda iz vodovodnega sistema na Obali še pitna, ali jo je morda potrebno prekuhavati. Na nas se je namreč obrnila bralka, ki navaja, da je voda Rižanskega vodovoda Koper od četrtka slabega okusa. V vodi je po njenem čutiti precej klora, čemur pripisuje tudi težave s počutjem, dobila je drisko in vročino. Kaj se dogaja z vodo na Obali, smo povprašali pri odgovornih.

Na Rižanskem vodovodu zatrjujejo, da je voda na celotnem obalnem vodovodnem sistemu pitna. "Dnevno opravljamo analize vode na celotnem omrežju, ki so skladne s pravilnikom o pitni vodi," pravijo. Prav tako naj ne bi zaznali nobenih prijav o morebitni slabši kvaliteti vode.

"Uporabnikom svetujemo, da redno in temeljito vzdržujejo interno vodovodno napeljavo, sproti čistijo mrežice na pipah in vodo v teh časih varčno uporabljajo," so še dejali v vodovodu, kjer zaradi povečanega obsega dela občane in občanke prosijo, da si vse informacije o pitni vodi pogledajo na njihovi spletni strani.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Maestral30knots |  24 .07. 2022 ob  09: 23
@Kuli7 imamo zelo kvalotetno vodo ja. Je pa vseeno precej bolj trda kot na bovškem ali gorenjskem koncu!
Kuli7 |  23 .07. 2022 ob  23: 18
Vsak dan pijem vodo iz špine. Doma, v sluzbi, na njivi..voda super. Mislim da imamo veliko bolj kvalitetno vodo kot kje drugje po svetu.
Je pa res, da marsikdo ne poskrbi pri sebi in ne vzdržuje interne napeljave.
Martin Kacur |  23 .07. 2022 ob  15: 53
18
Še ena zabarka, ki je jedla sparjene fige.
Kdo ve koliko krat je potegnila vodo
hribi |  23 .07. 2022 ob  15: 14
15
@nylarazgotra
mi na Obali pojemo le vodo iz Rizanskega in nimamo driske in se dobro počuto.
Maestral30knots |  23 .07. 2022 ob  14: 53
Vsa voda gre preko super filtrov in tudi dajejo v bazenih znotraj naprav proti bakterijam neke aditive, nevem kaj! Ce bi bilo karkoli z vodo bi prišla prijava še od kje drugje. Cela obala je na istem priklopu z vodo( Rižanski vodovod)!
nylarazgotra |  23 .07. 2022 ob  11: 16
-17
Mi tudi, doma smo imeli nekaj prebavnih motenj, brez vročine. Ne morem reči da je od vode, ampak sum da vzrok je voda ali prevelika vrocina. Res je. da zdaj uporabljamo vodo v steklenici in stanje. se je kar izboljsalo. Toliko v vednost ostalim bralcem tega portala da vseeno bodite pozorni. Po navadni logiki če je taka suša in Rižana je suha, ribe mrtve dvomim da z vodo je vse ok.