V TOREK ZNAN NOVI DIREKTOR MARJETICE KOPER: Nadzorniki bodo izbirali med tremi kandidati

Koper

Nadzorniki Marjetice Koper so na včerajšnji seji opravili razgovore s preostalimi štirimi izmed enajstih kandidatov za mesto direktorja. Končno odločitev bodo sprejeli na naslednji seji, ki bo prihodnji torek, je povedal prvi nadzornik javnega podjetja Boštjan Aver. V ožjem krogu bodo sicer tehtali med tremi kandidati.

Izbor so med drugim zožili na podlagi vodstvenih in delovnih izkušenj ter programa in vizije razvoja podjetja, ki so jih predstavili kandidati. Nadzorniki so se pri tem strinjali, da se pred končno odločitvijo o kandidatih izjasnijo tudi predstavniki zaposlenih, je še navedel Aver.

Razgovore z vsemi kandidati bi moral nadzorni svet sicer opraviti že 12. januarja, a so sejo prestavili na včeraj, neuradno zaradi okužbe z novim koronavirusom med člani nadzornega sveta.

Marjetico Koper trenutno kot vršilec dolžnosti direktorja vodi Davor Briševac, ki se mu bo kmalu izteklo vedejevstvo. Podjetje je namreč brez direktorja s polnim mandatom vse od lanskega februarja, ko so nadzorniki iz nekrivdnih razlogov razrešili Alfreda Draščiča. Njegova razrešitev je sledila nemiru v podjetju in grožnjam s stavko. Draščiču so zaposleni posebej očitali odsotnost socialnega dialoga.

Kot smo prvi poročali, sta se na razpis za direktorja prijavila tako Briševac kot Gašpar Gašpar Mišič, sicer direktor piranskega komunalnega podjetja Okolje Piran. Prvi nadzornik Marjetice Aver je sicer že pred časom dal jasno vedeti, da bo direktorska funkcija zahtevala polnega človeka, ne pa nekoga, ki v Marjetici ne bi delal za poln delovni čas. Gašpar Mišič je medtem že izstopil iz tekme za direktorja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  22 .01. 2021 ob  11: 34
10
Glede na to kdo je že vse vodil to firmo je lahko direktor vsak.
Tine |  22 .01. 2021 ob  09: 48
Izbirajo med tremi kandidati, med katerimi je bržanov strankarski kolega Davor Briševac, ki pa nima pogojev za zasedbo delovnega mesta. Bo zanimivo videti, če si bodo nadzorniki upali izbrat ravno njega.