ALI SE MIŠIČ VRAČA NA MARJETICO? Briševac potrdil, da se bo prijavil na razpis za mesto direktorja

Koper

Nadzorni svet Marjetice Koper je 3. decembra objavil javni razpis za delovno mesto direktorja podjetja. Rok za prijavo se izteka 22. decembra. Podjetje trenutno vodi Davor Briševac, ki je potrdil prijavo na razpis. Preverili pa smo govorice, da naj bi si vrnitev na mesto direktorja želel tudi Gašpar Gašpar Mišič, ki je trenutno direktor piranskega Okolja.

Po kratkem in burnem direktorovanju Alfreda Draščića, ki ga je s stolčka nazadnje odnesla napovedana stavka delavcev javnega podjetja, so nadzorniki istočasno imenovali novega direktorja, dotedanjega prvega nadzornika Davorja Briševca. V podjetju je znova zavrelo julija letos, ko so sindikati zbrali podpise večine delavcev zaradi zapletov pri izpolnjevanju stavkovnega sporazuma iz letošnjega februarja, a so se strasti kmalu pomirile.

Kot je takrat Briševac poudaril za naš portal je bila odprta le ena stavkovna zahteva delavcev, za katero so se na skupnem sestanku z delavci dogovorili, da jo bodo rešili do konca letošnjega leta.

Davor Briševac (desno) z županom Alešem Bržanom

Pod Briševcem je Marjetica vsaj navzven, kar se tiče čistoče v mestu, začela svoje poslanstvo opravljati bolje. Kot je odgovoril na naše vprašanje, ali se bo prijavil na razpis, v to očitno tudi sam verjame in dodaja:

"Funkcija direktorja komunalnega podjetja je izjemno pomembna v ekosistemu Javnih gospodarskih služb lokalne skupnosti. V vodenju Marjetice vidim izziv in ogromno priložnosti za razvoj. Ta razvoj je za podjetje nujen, saj je v preteklem obdobju stagniralo. Razvojno naravnanost podjetja smo dokazali tudi s projektom testnega vkopanega ekološkega otoka. Gre za prvi takšen primer na Obali. Prijavil se bom na ta razpis saj vem, da v komunali delajo pridni in pošteni ljudje. Z nadzornim svetom podjetja in nadzornim odborom občine zelo dobro sodelujemo že sedaj in upam, da bomo tako sodelovanje ohranili tudi naprej. Naš skupni cilj bo visoka kvaliteta komunalnih storitev za občane. Osebno čutim, da lahko s svojim znanjem doprinesem k razvoju podjetja kot družbeno odgovornega in tehnološko dovršenega. Želim si, da bi bili zgled občanom in občankam za ekološki in trajnostni pogled na prihodnost."

Gašpar Gašpar Mišič

Govorice, da se bo Mišič prijavil, le niso tako iz trte izvite

So pa ta teden zaokrožile govorice, da naj bi vrnitev v Koper zanimala tudi Gašparja Gašparja Mišiča, ki je trenutno direktor Okolja Piran. Malo presenečen nad našim klicem nam je kmalu v pogovoru razkril, da se sicer še ni odločil, ali se bo prijavil, ali ne.

"Lasa pur dir" (Pusti, naj govorijo, op. a.), kot piše na pročelju Benečanke, je bil najprej kratek, potem pa le razkril več podrobnosti. "Razmišljam o povabilu predstavnikov zaposlenih, pri delavcih Marjetice Koper še vedno živi spomin, kako smo se dobro razumeli v času, ko sem vodil Marjetico. In to danes pravijo, da pogrešajo. Dnevno prejemam sms-e. Imeli so me za strogega in doslednega direktorja, a istočasno kot takega, ki je dosti delal na človeških odnosih, kar ta trenutek kot rečeno - pogrešajo."

Na naše vprašanje, ali bi z morebitno vrnitvijo na mesto diretkorja Marjetice, zapustil Okolje, pa skrivnostno odgovarja, da ne.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Resnicapravica |  19 .12. 2020 ob  16: 29
-6
Ma kaj razmišlja o povabilu predstavnikov zaposlenihjQuery112308403362191721166_1608391062244!! Z njimi je že dogovorjen da preverijo teren. Predstavnika delavcev lahko vaju je sram da se pustita manipulirat. In res sta se prodala. Misica pa pogrešajo tisti, ki so imeli korist od njega. Misica nočemo, ker nam je bilo dovolj mobinga, ustrahovanja, poniževanja, ... NS pa upamo da ima dovolj soli v glavi in bo izbral direktorja, ki si to zasluzi.
kokodek |  19 .12. 2020 ob  08: 21
19
še vedno mi ni jasno, zakaj se uspešni podjetniki lepijo na javne službe? mišič, popovič....sami supermeni, brez njih bi že zdavnaj izumrli...
koper3 |  18 .12. 2020 ob  23: 38
-13
Tine ves da Brisevac ni samo nesposoben je tudi veliki laznivec tako kot Brzan. Brzan je tudi prodajal neumnosti zaposlenim na Marjetici. Lazeta in nakladata toliko da se sebi verjameta. Brzan to je tisti sposoben kaderjQuery112309973122097201264_1608330338116? Brzan se kot komik si vcasih bil ja zelo zalostno. Tu na MOK ni nic bolje.
koper3 |  18 .12. 2020 ob  23: 04
-8
GGM predstavnika zaposlenih te kliceta ali bolje povedano se PRoDAJATA? M.Š in S.D. sta prodala zaposlene.
koper3 |  18 .12. 2020 ob  22: 42
-8
Davor Brisevac si za v smeti . Nesposoben in ja NESPOSOBEN.
Ivan |  18 .12. 2020 ob  17: 05
-11
Kaj vi Piranu ni več masejQuery1123059157286740506_1608307461989 Ni kaj kje več vzet??
Darko |  18 .12. 2020 ob  15: 45
-11
Ali so res predstavniki zaposlenih povabili Mišiča? Nadzorniki Okolja mu gledajo pod prste.
On bi obe komunali kar združil, da zamegli "zasebne" posle
Tine |  18 .12. 2020 ob  15: 35
-17
Briševac si brez sramu. V času tvojega direktorovanja si pridelal obsežen minus, podpisal kaznivo pogodbo s podizvajalci, v sporu si s sindikatom, neutemeljeno si dajal odpovedi zaposlenim, zaposlil si Ksenijo časar na izmišljeno delovno mesto in še in še. Davorček, saj ne izpolnjuješ niti pogojev za delovno mesto direktorja. Če si bil v neki špediciji vodja 2 zaposlenim, to še ne pomeni, da imaš zadostne izkušnje, kar se je tudi v tem letu tvojega vedejevstva pokazalo. Že to, da ne veš, da je infrastruktura in okoljska politika stvar občine in ne marjetice, je dovolj žalostno. Tvoje neznanje res nima meja. Da o podzemnih ekoloških otokih, ki so jih v Evropi začeli opuščati že pred 10 leti, niti ne zgubljamo besed.