GAŠPAR GAŠPAR NA MARJETICI IN OKOLJU? Mišič bi vodil obe podjetji hkrati, a Aver ni navdušen

Koper

Na razpis za delovno mesto direktorja komunalnega podjetja Marjetica Koper je prispelo 13 prijav, so potrdili v družbi. Med kandidati je tudi Gašpar Gašpar Mišič, ki sicer vodi komunalno podjetje Okolje Piran. Predsednik nadzornega sveta Marjetice Boštjan Aver meni, da delo direktorja zahteva polnega človeka.

Boštjan Aver (desno)

Od kandidatov za bodočega direktorja Marjetice se, kot je razvidno iz razpisa, objavljenega v začetku meseca, pričakuje univerzitetno ali visokošolski izobrazbo, najmanj pet let delovnih izkušenj na vodilnih in vodstvenih delovnih mestih ali nalogah, osnovno znanje italijanskega jezika in znanje angleškega jezika.

Kot prvi smo razkrili, da se na mesto direktorja namerava prijaviti tudi Gašpar Mišič, kar se je sedaj potrdilo. Takrat je na naše vprašanje, ali bi z morebitno vrnitvijo na mesto direktorja Marjetice, zapustil Okolje, skrivnostno odgovoril, da ne, a kot kaže, hoče biti v obeh podjetjih.

Gašpar Gašpar Mišič

"Gre za podjetji z enakimi dejavnostmi, zato bi se lahko med drugim dogovorili za skupna javna naročila, iskali bi skupne rešitve, znižali bi stroške poslovanja in nabave materiala, pri čemer ne bi ukinili nobenega delovnega mesta," je v izjavi za Primorske novice pojasnil Gašpar Mišič. Med drugimi se je na razpis prijavil tudi aktualni vršilec dolžnosti direktorja Marjetice Davor Briševac, o čemer smo že poročali.

Predsednik nadzornega sveta Marjetice Boštjan Aver je potrdil, da je do srede na sedež družbe prispelo 13 prijav. Danes naj bi sicer prispela še ena prijava, ki je bila oddana v torek oz. v predpisanem roku.

Je pa bil prvi nadzornik Marjetice glede možnosti hkratnega opravljanja direktorske funkcije na dveh večjih komunalnih podjetjih jasen in spomnil, da so v razpisu navedli, da bodo z novim direktorjem sklenili delovno razmerje za poln delovni čas, delo pa se bo opravljajo na sedežu podjetja v Kopru: "Vsekakor bo (izbrani kandidat, op. STA) moral izpolnjevati vse obveznosti in vse pogoje, ki so bili objavljeni v okviru tega razpisa."

Tudi sicer bo glede na vse revizije za preteklo poslovanje novi direktor imel za več kot osem ur na dan dela, je prepričan Aver. Tako bo direktorska funkcija v Marjetici po njegovem zahtevala "polnega človeka" in ne bo dopuščala sedenja na dveh stolih.

Na seji nadzornega sveta prihodnji ponedeljek bodo pregledali prispele prijave in preverili, kateri kandidati izpolnjujejo formalne pogoje, hkrati pa bodo poskušali tudi že sprejeti kriterije za ocenjevanje kandidatov. V prvem ali drugem tednu v januarju bo predvidoma sledila nova seja nadzornikov, Aver pa pri tem računa, da bi lahko še istega meseca imenovali novega direktorja. Briševcu se začasni mandat sicer izteče februarja.

Marjetica Koper je brez direktorja s polnim mandatom vse od februarja, ko so nadzorniki iz nekrivdnih razlogov razrešili tedanjega direktorja Alfreda Draščiča. Njegova razrešitev je sledila nemiru v podjetju in grožnjam s stavko. Draščiču so delavci pri tem posebej očitali odsotnost socialnega dialoga.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  26 .12. 2020 ob  13: 21
13
kaj je težko voditi podjetje, ki ima monopol nad vsemi dejavnostmi s katerimi se ukvarja? To bi zmogel še osnovnošolec.
Ivan |  26 .12. 2020 ob  07: 46
Tip, če ne bi bil takšen oportunist in lopov, mutivoda, sploh ne bi bil slab. Saj na koncu celo za podjetje kaj naredi, samo pred tem pa vse in samo za sebe. No, in za prijatelje. Ker popularnost je plačljiva.
Martin Kacur |  25 .12. 2020 ob  19: 57
-4
Majhen pa hkrati tako velik
I know |  25 .12. 2020 ob  19: 49
17
Ne moreš verjet, kakšen intelektualno - gospodarski potencial je v tem GGM. Njegova samopodoba je preprosto...fascinantna.
Ni dvoma, za začetek je sposoben voditi še bistveno več podjetij...Luko, DUTB, Krko, Pfizer.....
Potem pa napad na Kremelj in Belo hišo.
Naj ne pozabi prej zavit v Đakovo.
Tlramola |  25 .12. 2020 ob  08: 49
-1
sam sebe za sposobnega genialno. združiš in privarčuješ, ne rabi dvojnih splošnih služb. eno računovodstvo, eno sodelavko, eno pravnico.
znižaš ceno škovac in usi bodo veseli. in združena naročila nabava več prinaša .
QUERY.......2339497IDJSHIRhih937
fiktiven koprčan naj bo požupan
joe jaxson |  24 .12. 2020 ob  23: 55
15
PA DEJMO GA ŠE ZA PODŽUPANA UE KOPER IN "HET TRICK" JE NR'JEN !!!
koper3 |  24 .12. 2020 ob  22: 50
13
Zaposleni na Marjetici dejte se zoperstavit taki politiki in si podjetje vzemite nazaj. In te nicvredneze posljite nekam. Oni so sedaj tu in jutri jih nebo vec. Se tista dva predstavnika v nadzornem jih pometite cez vrata. Politicno nastavljeni direktor bo delal samo se skodo. Bolcicu in strklju nastavite samo pivo pred izhodnimi vrati. Ta dva bosta sla sama ven. Simon vas bo skusal prepricati da je videl leteco kravo. ????‍♂️
koper3 |  24 .12. 2020 ob  22: 44
-5
Brzan ko se boste zgovarjali na pretekla leta ne pozabi. Takrat je vse SUPER potekalo. Nobenih zdrah o katerih sedaj beremo. So vsaj zaposleni lahko normalno hodili v in iz sluzbe. S tvojim prihodom si uspel uniciti tudi tisto kar bi clovek tezko verjel. Koper si bo odpocil ko bos odstopil. Pol bomo brali kako si transparentno porabljal denar za tvoje prijatelje. Ker ti si drugacen. Me nebi cudlo da si najvecji lopov.
koper3 |  24 .12. 2020 ob  22: 38
Aver iz higienicnih razlogov bi moral se sam odstopiti. Upam v kolikor si res dal Brisevacu polno placo da dela skodo obcini in zaposlenim na marjetici imas dodaten razlog za odstopit. Vsekakor odnesi se ostale pijance sabo. Preprican sem da ti bodo zaposleni na Marjetici pridrzali vrata da se vsi tam poberete. Predstavnika zaposlenih sta se ze sla pogajat. E ja sami strikovnjaki...z preteceno garancijo.
Tine |  24 .12. 2020 ob  18: 33
Eeeee moj Aver, ko si briševcu dal pogodbo s polno plačo, da je 1 uro na dan bil na marjetici, s polnim delovnim časom pa bil zaposlen pri drugem delodajalcu, te ni to nič motilo.... Prevaranti ...
ZigaZois |  24 .12. 2020 ob  16: 41
28
To pomeni samo eno: Ima premalo dela.
Glede na to, da si delo nalaga sam, bi mu moral ustanovitelj Okolja Piran zmanjšati plačo ali ga zaposliti za polovični delovni čas !
kokodek |  24 .12. 2020 ob  15: 40
35
....uspešen podjetnik, supermišič, bi se tokrat napajal iz dveh javnih korit