V TEJ DRŽAVI UVAJAJO STROG UKREP: Če se boste zlagali, vam grozi zapor

Svet

Potnikom, ki pridejo v Veliko Britanijo in ne sporočijo, da so bili v kakšni od držav s t. i. rdečega seznama, bo grozilo do deset let zapora, je včeraj sporočil minister za zdravje Matt Hancock. Ukrep bo v veljavo stopil ta teden, je dodal.

Hancock je poslancem včeraj pojasnil, da bo zapor grozil vsem, ki se bodo na obrazcu za vstop v državo, zlagali glede tega, ali so bili v kakšni od držav s poslabšano epidemiološko sliko, ki so na t. i. rdečem seznamu, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

"Ukrep bo stopil v veljavo ta teden," je dodal. "Ne bom se opravičeval za strogost teh ukrepov, ker se soočamo z eno največjih groženj javnemu zdravju," je poudaril.

Od sredine februarja bodo morali potniki, ki pridejo na Otok iz ene od 33 držav iz rdečega seznama, v 10-dnevno karanteno v hotel ter biti trikrat negativni na testu za novi koronavirus. Na seznamu so predvsem države v Južni Ameriki in Afriki, med evropskimi pa je na seznamu Portugalska.

Ukrep velja za britanske državljane in tiste, ki imajo dovoljenje za bivanje. Za vse druge potnike pa velja prepoved vstopa v Veliko Britanijo, če so bili v zadnjih desetih dnevih v eni od držav s seznama.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Ištrijan |  10 .02. 2021 ob  10: 47
Zelo proporcionalen ukrep. Sej niso normalni!!