V POŽARU UMRLO VEČ NOVOROJENČKOV: Zagorelo je zaradi kratkega stika v enem od inkubatorjev

Kronika

V požaru, ki je danes ponoči izbruhnil v javni bolnišnici v okraju Bhandara na zahodu Indije, je umrlo deset novorojenčkov, so po poročanju tujih tiskovnih agencij sporočili pristojni uradniki.

V enoti za bolne novorojenčke, ki jo je zajel ogenj, je bilo skupno 17 otrok, starih od nekaj dni do največ treh mesecev. Sedem jih je umrlo zaradi zastrupitve z dimom, trije zaradi opeklin, preostalih sedem pa so medicinske sestre in drugi uslužbenci uspeli rešiti, je novinarjem pojasnil minister za zdravje zvezne države Maharashtra Rajesh Tope.

Po prvih ugotovitvah naj bi požar izbruhnil zaradi kratkega stika v enem od inkubatorjev. Zaposleni v bolnišnici so s pomočjo gasilcev uspeli preprečiti, da bi se ognjeni zublji razširili na preostanek bolnišnice.

Oblasti so odredile preiskavo dogodka ter tudi varnostni pregled vseh neonatalnih bolnišničnih enot v Maharashtri. Družine umrlih otrok naj bi prejele odškodnine v višini pol milijona rupij, kar je približno 5500 evrov, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija