V POL LETA ZAMENJANA POLOVICA ŠARČEVE EKIPE: Dobili smo novega zdravstvenega in okoljskega ministra

Slovenija

DZ je na današnji seji imenoval Aleša Šabedra za ministra za zdravje ter Simona Zajca za ministra za okolje in prostor. Njuno kandidaturo je podprlo 49 poslancev, proti jih je glasovalo 20. Šabeder prihaja na ministrsko funkcijo s položaja generalnega direktorja UKC Ljubljana, Zajc pa je bil doslej državni sekretar na okoljskem ministrstvu.

Na fotografiji zgoraj nov zdravstveni minister Aleš Šabeder, spodaj nov okoljski minister Simon Zajc, desno premier Marjan Šarec.

Šabeder in Zajc sta kot nova člana vladne ekipe že prisegla pred DZ, da bosta spoštovala ustavni red, ravnala po svoji vesti in z vsemi svojimi močni delovala za blaginjo Slovenije.

Že predstavitev stališč poslanskih skupin je pokazala, da si Šabeder in Zajc lahko obetata zadostno podporo pri njunem imenovanju. Glasove podpore so jima napovedali v koalicijskih strankah in v opozicijski SNS. Novi zdravstveni in okoljski minister prihajata iz kvot LMŠ in SMC. V obeh strankah so prepričani, da so ponudili kandidata, ki dobro poznata svoje področje.

V pol leta vlade Marjana Šarca so se zamenjali štirje ministri od 16. Prvi je odšel kohezijski minister Marko Bandelli, sledil je Dejan Prešiček, z današnjo potrditvijo v DZ pa sta svoja naslednika dobila še Jure Leben in Samo Fakin.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija