V PIRANU ŠE PODKREPILI PREPOVED TRANZITNEGA PROMETA NA LOKALNIH CESTAH: Navigacijski sistemi ne bodo več "nagajali"

Piran

V piranski občini bodo tudi letos opozarjali na nov prometni režim za potnike v tranzitu, ki imajo prepoved vožnje po lokalnih cestah v najbolj obremenjenih terminih poletne sezone. Na prepoved prometa opozarjajo še dodatne trijezične dopolnile table.

Na dodatnih tablah je na fluorescenčno rumenozelenem ozadju poudarjena višina globe 200 evrov za vse voznike, ki prepovedi tranzita na lokalnih cestah ne bodo upoštevali in bodo v postopku obravnavani s strani redarske službe ali policije.

"Verjamemo, da bomo z vsemi temi ukrepi tudi v času letošnje turistične sezone na lokalnih cestah zmanjšali tranzitni promet in bistveno pripomogli k pretočnosti in varnosti prometa za naše občane na območju Sečovelj, Dragonje, Svetega Petra, Nove vasi, Padne in ostalih zaselkov," pravi podžupan Občine Piran Karlo Radovac.

S pomočjo Prometno informacijskega centra so dosegli, da so ponudniki navigacijskih storitev vnesli v svoje sisteme podatek, da je tranzitni promet na lokalnih cestah piranske občine prepovedan. S tem ne prihaja več do tega, da večina posodobljenih navigacijskih sistemov v primeru zastojev na državnih cestah preusmerja uporabnike na lokalne ceste.

Kdo torej sme po lokalnih cestah?

Promet je dovoljen za motorna vozila, ki imajo na tem območju izhodišče ali cilj, promet motornih vozil, katerih vozniki, lastniki ali imetniki pravice uporabe imajo na tem območju stalno ali začasno prebivališče, in promet motornih vozil, ki so v lasti oziroma v uporabi pravne ali fizične osebe, registrirane za opravljanje prevozov, ki ima na tem območju sedež ali podružnico in urejeno parkirišče. Poleg naštetih spadajo še avtošole, ki imajo na tem območju sedež ali podružnico in urejeno parkirišče.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kjessi |  25 .06. 2021 ob  14: 20
Zarja. Prečitaj si Zakon o varnosti v cestnem prometu, kjer je natančno opisano, kaj je lokalni promet. Potem pa pametuj.
Zarja |  23 .06. 2021 ob  14: 46
Župani vseh obalnih občin so omejeni. LOKALNI PREBIVALCI SMO VSI , KI ŽIVIMO NA OBALNEM OBMOČJU !!! Pa redarje in policaje malo izobrazire, da bojo bolj razgledani.
 |  23 .06. 2021 ob  13: 25
-3
super ja bravo fino
ampak toda kajti dasiravno četudi morebiti

KDO BO DAL KAZEN PREPOTENTNEMU LUBJANČANU KI GRE ČEZ BELVEDER NA STRUNJAN S PRIKOLICO KAZEN jQuery112303243399216048819_1624447321324???
a tisti bogi študent k če kihneš se prestraši in podela v, ma dejte ga no malo manj srat..

to je podobno ko naša vojska (pa da ne bo pomote niso krivi vojački k jih je bilo sram)
ko je počla petarda v afganistanu so nemudoma vse spakirali in v zavetje doma.-..ime vojaške misije pa ODLOČNA PEST al neki takega ..ke balllleeeee