V KOPRU OBISK LADJE AMERIŠKE VOJSKE: Prevaža posadke in opremo za udarne čete (FOTO)

Koper

V koprskem pristanišču se na rutinskem obisku trenutno mudi transportna ladja ameriške vojne mornarice USNS Carson City. Ladja sodi med hitre trajekte, ki prevažajo posadke in opremo za udarne čete. Carson City so v preteklosti že uporabili za transport pripadnikov ameriške vojske in marincev za vaje v Italiji, Nemčiji in na Cipru.

Prav tako je ladja služila transportu opreme vojnega letalstva iz Italije v Maroko, za podporo letalstvu, prevoz potapljačev in opreme za skupne vaje ter druge misije, so zapisali na veleposlaništvu ZDA v Ljubljani.

Ladje iz tega razreda lahko prevažajo do 600 ton vojaškega tovora do 1200 navtičnih milj daleč s povprečno hitrostjo 35 vozlov. Pri tem lahko delujejo tudi v pristaniščih z nizkim ugrezom.

USNS Carson City sicer sodi pod poveljstvo šeste ameriške flote s sedežem v italijanskem Neaplju, so še pojasnili na ameriškem veleposlaništvu.

Ladja, ki je dobila ime po mestu v zvezni državi Nevada, deluje od leta 2016. V dolžino meri 103 metre, posadka pa šteje 22 mož, je moč prebrati na Wikipediji.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  25 .01. 2020 ob  12: 01
ven iz Kopra in ven iz NATO !!!!!!!