V koprskem Pojkrajinskem muzeju se bo plesalo

Koper

V Pokrajinskem muzeju Koper bo 14. decembra potekal iustinopolitanski ples, kjer bodo pričarali magično decembrsko vzdušje čudovitega plesa.

V programu so poleg plesa tudi igre, koncertni nastop Kvarteta Nova in Milka Čočeva, nagradna igra in ogled muzejskih zbirk, za vse to pa Pokrajinski muzej Koper in Društvo Qualitas Vitae prvim 150 prijavljenim ponujata popolnoma brezplačen vstop.

Za ostale bo vstopnina 20 evrov na osebo, zainteresirani se lahko prijavijo na e-mail ples@pokrajinskimuzejkoper.si ali pa preko telefona 05 66 33 570.

Poskrbljeno bo tudi za otroke

V času večera bo v muzeju poskrbljeno tudi za varstvo otrok, ki jim bo posvečena posebna plesna delavnica, tako da bodo lahko starši brezskrbno uživali na plesu. Na plesu bo dodatno na voljo tudi pogostitev, tako da bo vse na voljo za res lep decembrski dogodek, zmagovalci iger pa bodo za nagrado dobili v brezplačno uporabo Toyota Auris Hibrid izolske avtohiše Toyota Jereb.

Iustinopolitanski ples nosi starodavno ime Kopra Iustinopolis

Ples je nekoč že bil zelo prisoten v Kopru, običaj pa je začel zamirati skupaj s koncem Beneške republike, šele v šestdesetih letih se je spet začel razvijati in to prav na zgornjem vrtu, ki leži za muzejsko palačo Belgramoni Tacco, saj je tam bil letni vrt sosednjega Hotela Galeb.

Tokratni Iustinopolitanski ples, ki nosi starodavno ime Kopra Iustinopolis, združuje tako polpreteklo plesno veselje s starejšim beneškim izročilom in v Koper prinaša dogodek, kjer se blišč preteklosti srečuje z radostjo bližajočih se praznikov.

Deli novico: