V KARANTENI TUDI SLOVENSKI POTNIKI: Testi suma okužbe s koronavirusom na križarki niso potrdili

Kronika

Prvi testi danes niso potrdili suma okužbe s koronavirusom na krovu ladje za križarjenje Costa Smeralda, na kateri je v italijanskem pristanišču Civitavecchia blizu Rima v karanteni obtičalo več kot 6000 turistov. Okužbe niso potrdili niti kasnejši testi, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Zakonski par iz Macaa je v izolaciji v ladijski ambulanti. Ženska naj bi imela vročino in blage simptome gripe, njenega soproga so izolirali preventivno. Paru so odvzeli vzorce, ki so jih poslali na testiranje v rimsko bolnišnico Spallanzani. Prvi testi suma okužbe s koronavirusom niso potrdili. Vir na italijanskem ministrstvu za zdravje je za francosko tiskovno agencijo AFP še dejal, da še čakajo končne rezultate testiranj.

Ladja, na kateri je vključno s posadko približno 7000 ljudi, je več ur v karanteni. Križarka Costa Smeralda je pred dnevi izplula iz Savone na severu Italije ter se ustavila v Marseillu, Barceloni in Palmi de Mallorci, preden je prispela v Civitavecchio. V turistični agenciji Palma so potrdili, da so na ladji tudi slovenski potniki, ki se dobro počutijo.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija