V KAMPELU TRČIL V HIŠO, VOZILO ZGORELO: Voznik obležal v jarku, toliko je napihal

Kronika

V petek, 29. julija, ob 15.48 se je v Kampelu 72-letni voznik z osebnim avtomobilom zaletel v zid stanovanjske hiše. Vozilo je zgorelo. Voznik je izstopil iz vozila in obležal v obcestnem jarku. Odrejen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,97 mg/l. Odrejeno mu je bilo pridržanje, ker se je nedostojno vedel, so bila zanj uporabljena tudi prisilna sredstva. Sledi mu obdolžilni predlog in plačilni nalog.

Istega dne ob 19.53 je 40-letna voznica z okolice Ptuja vozila motorno kolo v skupini motoristov po cesti od Šmarij proti Dragonji. Pred njimi so vozili osebni avtomobili. Prvi voznik avtomobila je zmanjšal hitrost, prav tako dva za njim. Prvi motorist se je ustavljajočim avtomobilom izognil in zapeljal nekoliko desno, medtem ko se 40-letna motoristka ni uspela ustaviti in je s sprednjim delom motorja trčila v zadnji levi del osebnega avtomobila. Po trku je padla in se huje poškodovala (zlom rok). Sledi ji plačilni nalog.

V soboto, 30. julija, ob 2.50 so policisti na Ljubljanski v Kopru ustavili 36-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,92 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

Fotografije so simbolične.

Ob 2.55 so v Izoli ustavili 38-letnega voznika osebnega avtomobila iz Litije. Na vozilu je imel nameščene ukradene registrske tablice, voznik nima vozniškega dovoljenja, preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 1,35 mg/l alkohola. Sledi mu obdolžilni predlog, vozilo so mu zasegli.

V Izoli pa je v nedeljo, 31. julija, ob 5.40 24-letni državljan Kosova (prebiva v Sloveniji) trčil v ograjo na Cankarjevem drevoredu. Preskus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,72 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Odrejeno je bilo pridržanje. Ker je vozilo oviralo promet, so ga odstranili z avtovleko. Vozniku sledi obdolžilni predlog in odvzem vozniškega dovoljenja.

Ob 19.15 je v Bertokih 41-letni voznik tovornega vozila peljal od Sermina proti Bertokom ter pri odcepu za uvoz na hitro cesto proti Kopru zapeljal levo. Pri tem je odvzel prednost 49-letnemu vozniku motornega kolesa. Ta je padel in se huje poškodoval (zlom roke). Povzročitelju je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,24 mg/l, sledi mu kazenska ovadba, piše v poročilu Policijske uprave Koper.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija