"UZURPATORJI" JERNEJEVEGA KANALA PRIČELI DOBIVATI POLOŽNICE: Nekateri imajo idejo, kako plačati čim manj

Piran

Okolje Piran je konec maja pričelo z urejanjem pristanišča Kanal sv. Jerneja v Seči. "Danes je prelomni dan, danes smo vsi zmagovalci," je bil ob prvih potopljenih ladjah, ki so jih dvignili iz vode, zadovoljen direktor Okolja Gašpar Gašpar Mišič. A vsi ne delijo njegovega navdušenja. Položnice, ki jih je pričelo Okolje pošiljati "uzurpatorjem" kanala so za nekatere očitno prevelik zalogaj. Zato so se nekateri domislili rešitve.

Skladno s potrditvijo odloka o pristanišču in koncesijski pogodbi je Javno podjetje Okolje Piran upravljanje Kanala sv. Jerneja uradno prevzelo 7. maja, 20. maja pa je pričelo z njegovim urejanjem. Tedaj je direktor komunalnega podjetja Gašpar Gašpar Mišič napovedal, da bodo pričeli s pošiljanjem položnic "uzurpatorjem", ki so dolga leta v tem kanalu imeli nelegalno privezane svoje barke. Do izgradnje mostovža bodo zaračunavali vzdrževalnino, nato pa priveznino oz. stroške priveza.

Nadomestilo za vzdrževanje priobalnega območja začasnih privezov bo za plovila krajša od 4,5 metra znašalo letno 345,78 evrov, za plovila dolga do 6,5 metra 613,87 evrov, za ostale barke, ki ne presegajo dolžine 14,5 metra, pa bo razpon letnega nadomestila segal od 613,87 do 2.556,69 evrov. Za nekatere, ki do sedaj niso imeli stroškov s privezom svoje barke v Jernejevem kanalu, pa je to očitno prevelik zalogaj. Nekateri so se tako domislili rešitve.

V Facebook skupini Bolha - OBALA, kjer se kupujejo in prodajajo najrazličnejše stvari, se je pojavil oglas, v katerem lastnik plovila, ki domuje v Jernejevem kanalu, oddaja svojo jadrnico v uporabo v zameno za delitev stroškov priveza in vzdrževanja. Kot je preračunal, bi bilo dovolj, da najde še dva uporabnika svoje jadrnice, torej da bi jo skupaj uporabljali trije.

Pod objavo oglasa se je seveda razvnela razprava o upravičenosti zaračunavanja priveznine oz. vzdrževalnine s strani Okolja, nekateri pa lastnika jadrnice opominjajo, da leta ni plačeval niti centa.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Opazovalec |  04 .06. 2021 ob  20: 09
@monty# ne vidim kje je problem če nekdo oddaja gomon za 100€ na dan. Saj ne oddaja priveza.
monty |  04 .06. 2021 ob  13: 57
Kaj pa v Kopru? Komplet zmeda: baje da v Kopru je nek zakon da lahko privez zamrznes ce nimas barke ali ne mores placati in ti oni zadrzijo mesto nekaj let. To samo pomeni da te neke sezname ki si izmisljujejo sploh ne drzijo (vsako leto neka nova imena med prvimi). Pa se ogromno je takih ki na komunalni privez v Kopru oddajajo plovila za 100€ na dan. Lih sem danes gledal oglas na bolhi gumenjak IZ-3763 lastnik priveza in oddaja kar je strogo prepovedano pa vseno je ogromno takih ki zlorabljajo, odgovorni pa se delajo ko da tega ne vidijo. Skratka bolano vse skupaj
Rompibale |  04 .06. 2021 ob  12: 25
33
Če nimaš brižnih 350€ za plačat je boljše da jo potopiš!