UMRL SVETOVNO ZNANI DJ, KI JE NASTOPIL TUDI NA OBALI: Zbogom, Erick Morillo!

Kronika

Na njegovem domu v Miamiju so našli mrtvega svetovno znanega DJ-a Ericka Morilla. Okoliščine in vzrok smrti še niso znane. Klic na pomoč so policisti prejeli ob 10.42 po lokalnem času. Poteka preiskava dogodka, poročajo mediji.

50-letni Morillo, ki je bil dobro poznan tudi pri nas – večkrat je nastopil v Sloveniji, tudi na Obali – je zaslovel leta 1993 s pesmijo I like to move it, pod psevdonimom Reel 2 Real pa so njegove skladbe v 90. letih prejšnjega stoletja sedemkrat prišle med najboljših deset lestvice Hot Dance Music/Club Play.

Leta 1971 v New Yorku rojeni kolumbijsko-ameriški Morillo je veljal za enega najvplivnejših house producentov in didžejev. Otroštvo je preživel v Kolumbiji, zaznamovali pa so ga salsa, merengue, reggae in hip hop. Že pri 11 letih je kot DJ nastopal na porokah prijateljev in družine, navaja spletna enciklopedija Wikipedia. Glasbo je mešal v različnih klubih, kjer je spoznal tudi latino reggae glasbenika El Generala, s katerim je leta 1991 sodeloval pri reggae in house skladbi Muevelo ter pri techno uspešnici Anasthasia belgijske skupine T99.

Njegovi remiksi so postali stalnica v klubih z latino glasbo, med mednarodne zvezde in milijonarje pa ga je leta 1993 izstrelila uspešnica I Like to Move it, ki so jo uporabili tudi v animiranem filmu Madagaskar. Na podlagi uspeha je leto kasneje izdal album Move It!, glasbo pa je neprekinjeno ustvarjal do smrti. V svoji karieri je osvojil številne nagrade, med drugim po tri nagrade za najboljšega house didžeja v letih 1998, 2001 in 2003 ter tri nagrade za najboljšega mednarodnega didžeja v letih 2002, 2006 in 2009. Bil je tudi soustanovitelj založbe Subliminal Records.

Nazadnje je lani izdal skladbo Fifth Element, znane pa so še Mueve La Cadera, Jazz It Up in Dance I Said.

Nedavno aretiran zaradi domnevnega spolnega napada

Mediji poročajo, da so Morilla sicer prejšnji mesec aretirali zaradi domnevnega spolnega napada na žensko, ki naj bi se zgodil v Miamiju na domu znanega glasbenika po njegovem nastopu na eni od decembrskih zabav. Dogodek je ženska prijavila policiji, vzorec testiranja po napadu pa naj bi pokazal na prisotnost zvezdnikove DNK. Morillo je obtožbe zanikal, na sodišču pa bi se moral zaradi omenjenih obtožb zglasiti ta petek, 4. septembra. 

Okoliščine njegove smrti za zdaj še niso znane, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija