UKREPI ZA POMOČI ZARADI EPIDEMIJE: Odbor bo zaradi kopice dopolnil sejo nadaljeval danes

Slovenija

Odbor DZ za finance bo danes nadaljeval v torek začeto razpravo o predlogu zakona za omilitev posledic epidemije novega koronavirusa za državljane in gospodarstvo. Člani odbora bi morali sejo končati že v torek, vendar na mize še niso dobili vseh napovedanih dopolnil.

Vlada se s predlaganim zakonom odziva na epidemijo novega koronavirusa in posledice, ki jih bo ta imela za državljane in gospodarstvo. Da bi jih vsaj nekoliko omilili in podjetjem čim prej po koncu epidemije omogočili nov zagon, je vanj vključila ukrepe, skupaj vredne tri milijarde evrov.

Ukrepi naj bi veljali za meseca april in maj, z možnostjo podaljšanja do konca junija. V torkovi razpravi so jim podporo izrekali člani odbora iz vseh poslanskih skupin, ob čemer so mnogi opozarjali na možnost zlorab in breme za javne finance, predlagali pa tudi še nove upravičence.

Poslanske skupine opozicije so k zakonskemu osnutku že vložile množico dopolnil, več kot sto pa so jih napovedali tudi v koaliciji, vendar vseh še niso uspeli pripraviti. Odbor za finance je zato v torek zvečer sejo prekinil in jo bo nadaljeval danes dopoldne. Če jo bo danes tudi končal, bodo poslanci zakon sprejemali v četrtek.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija