'UBIJALEC Z NASMEHOM': Išče ga cela Srbija, moril je že prej

Kronika

Policija v Srbiji je identificirala moškega, ki je v beograjskem naselju Banovo brdo ubil 37-letnega Nebojšo Markovića. Gre za starega znanca policije, 38-letnega Čaba Dera iz Subotice, za katerim je stekla obsežna iskalna akcija.

V soboto zjutraj je Marković pred hišo, v kateri je živel s svojo ženo in otrokom, pospravljal otroški voziček. Do njega je pripeljal bel avtomobil, iz katerega je s sovoznikove strani izstopil Der in Markovića ustreli v glavo in prsi. Preden je izstrelil prvi strel se je žrtvi še nasmehnil.

Pred prvim strelom se je Der žrtvi nasmehnil.

Kot pišejo srbski mediji, se domneva, da Marković ni bil prava tarča, temveč njegov zet Aleksandar Šarac, ki naj bi bil član mednarodne kriminalne združbe Pink Panther.

Blic poroča, da je Čaba Der plačan morilec, ki je priznal, da je leta 2004 ubil Branislava Jelačića, člana organizirane skupine Firma, zaradi spora s prepovedanimi drogami. Sodišče je preklicalo obsodbo o umoru in sojenje se je začelo znova.

Sodišče v Novem Sadu mu je aprila 2009 izreklo 14 letno zaporno kazen zaradi umora. Leta 2004 je Der vstopil v novosadsko restavracijo, iz vrečke izvlekel pištolo, streljal in pobegnil s kolesom. Vojislav Škrbić, za katerega domnevajo, da stoji za tem kriminalnim dejanjem Dera, je bil ubit leta 2014 v restavraciji. Po pisanju medijev je bil Der takrat na prostosti, potem ko je odslužil del kazni v zaporu.

Lokalni portal Dnevnik je poročal, kako je leta 2017 sarajevska policija aretirala Marka Gojčevića in Dera, ki sta na zaslišanju priznala, da sta v Sarajevo prišla, da bi izvršila umor. Pri njiju so takrat našli avtomatski pištoli z dušilcem in metkom v cevi, vendar niso ugotovili, niti kdo je bil naročnik umora niti kdo naj bi bila morebitna žrtev.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
bubobubo |  07 .01. 2019 ob  14: 48
kar naj počistijo med seboj