TUDI IZOLSKA BOLNIŠNICA POKA PO ŠIVIH: Najmlajši covidni bolnik ima 24 let, prevladujejo necepljeni

Izola

V četrtek so v Sloveniji potrdili 3431 okužb z novim koronavirusom, pri čemer je bil delež vseh pozitivnih testov 37,4-odstoten. S tem je bilo sicer potrjenih manj okužb kot dan prej, a je po drugi strani naraslo število covidnih bolnikov v bolnišnicah. Ali po šivih poka tudi izolska bolnišnica?

Po podatkih vlade se v bolnišnicah po državi zaradi covida-19 zdravi 954 oseb oziroma 34 več kot v sredo. Intenzivno nego jih potrebuje 215, kar predstavlja najvišje število po lanskem novembru. Najmlajši bolnik, ki potrebuje intenzivno zdravljenje, je star 28 let, najmlajši bolnik na navadnem oddelku pa 23 let.

Na današnji dan, 12. novembra, imajo v Splošno bolnišnici (SB) Izola na covid oddelku za akutno bolnišnično obravnavo hospitaliziranih 37 bolnikov, na intenzivnem oddelku pa osem. Najmlajši bolnik na akutnem oddelku je star 24 let, na intenzivni terapiji pa 48.

Res prevladujejo necepljeni bolniki? 

Med hospitaliziranimi bolniki je proti covidu cepljena ena tretjina, s pridruženimi boleznimi, pojasnjujejo v SB Izola. Med bolniki na intenzivnem oddelku so bili na dan 9. november cepljeni trije - "vsi imunokompromitirani".

Koliko je še prostora?

Izolska bolnišnica že poka po šivih in je trenutno na meji, preden bo morala zapirati ostale oddelke oziroma koronavirusne bolnike napotiti drugam. Tako na intenzivnem oddelku kot navadnem covid oddelku imajo na razpolago le po eno posteljo

Do sedaj so v 4. valu sicer skupno zdravili 202 covidna bolnika, so nam še povedali v izolski bolnišnici. 

Potrebovali bi še osem zaposlenih 

Kot so nam povedali, kader zagotavljajo s prerazporejanjem. Za STA pa so pojasnili, da so na covidne oddelke doslej premestili 30 zaposlenih z vseh oddelkov. Na današnji dan bi za oskrbo covidnih bolnikov dodatno potrebovali še osem zaposlenih.

Pri oskrbi covidnih bolnikov jim pomaga tudi pet študentov zdravstvenih strok, za pomoč pa so zaprosili tudi primarni nivo. Iz zdravstvenih domov bodo tako k njim premestili štiri zaposlene, iz Ortopedske bolnišnice Valdoltra pa pet zaposlenih. Po navedbah izolske bolnišnice je premeščanje kadra s primarnega nivoja v bolnišnice obvezno, zdravstveni domovi pa morajo bolnišnicam tedensko pošiljati sezname svojih zaposlenih, piše STA.

Zaradi zagotavljanja varnosti pacientov v bolnišnici velja prepoved obiskov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Zvitalisica |  12 .11. 2021 ob  22: 37
-3
Uf uf uf - T.R. se je uzalilo, izgleda, da sem zadela v zivec z inenom Ego. Ha ha ha .....
Piero Panin |  12 .11. 2021 ob  17: 58
Ma dobro nekaj je tudi za se zamislit,v zadnjih letih smo bli prica vladam in politikom ki niso imeli hrbtenice in prav tako medijem ki so za svojo popularnost delili novice katere niso bile verodostojne in kot rezultat clovek zgubi zaupanje katerega je tezko dobit nazaj ko enkrat se zamaje.
Zato prevladuje med ljudmi predvsem ljudska logika,mi proti njim,nezaupanje.Ena oblika tihega protesta ki je ves cas prisotna da vec kot polovica slovenije ne hodi na volitve