TRŽAČANI V ŠOKU, V LE NEKAJ URAH ZARADI METADONA UMRLA MLADOLETNIK IN 26-LETNIK: Smrti naj bi bili povezani

Kronika

Tržaški portal Trieste Prima je včeraj poročal, da so v razmaku nekaj ur v Trstu umrle tri mlade osebe. V vsaj dveh primerih naj bi bil kriv prevelik odmerek metadona. Primera naj bi bila povezana, kriminalistični oddelek tržaške kvesture pa naj bi začel s preiskavo.

Fotografija je simbolična. 

V prvem primeru gre za smrt 16-letnika iz južnega dela predmestja Trsta. V noči na petek je zaradi srčnega zastoja umrl na domu prijatelja. Srce naj bi mu zastalo zaradi prevelikega odmerka metadona, so pokazale prve rekonstrukcije. Mladenič naj bi do metadona, narkotika, ki se uporablja pri odvajanju od odvisnosti od prepovedanih drog, prišel doma, čeprav policija tega še ni potrdila. Po zaužitju droge naj bi 16-letnik odšel ven z dvema prijateljema. Ponoči se ni vrnil domov, prespal je pri enem izmed dveh prijateljev.

Reševalce so na pomoč poklicali ob 5. uri zjutraj, a kljub številnim poskusom oživljanja, je zdravnik lahko le potrdil njegovo smrt. Na kraj je prispela tudi policija.

V preteklih dneh je mesto pretresla še ena podobna smrt. Na domu, kjer je živel s sorodnikom, je zaradi prevelikega odmerka metadona umrl 26-letnik. Glede na neuradne, a zanesljive informacije portala Trieste Prima, naj bi bila primera povezana. 26-letnik naj bi uporabil isto serijo droge kot 16-letnik, pri čemer naj bi bil narkotik slabo razredčen ali celo pokvarjen. Kriminalisti so tako že pričeli s preiskavo.

Včeraj so v Trstu sicer odkrili še enega mrtvega mladega moškega. 28-letnika je mrtvega našel prijatelj. Po prvih ugotovitvah naj bi sicer zaradi naravnih vzrokov.

"Nobena od treh pokojnih oseb ni imela zdravljenja z metadonom na oddelku za zasvojenost," so sporočili iz zdravstvene ustanove Giuliano Isontina.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Stric iz ozadja |  24 .07. 2021 ob  12: 34
13
Kdor je poskrbel, da se odvisnikom (walking deads) nudi taka omama (zlati šus), si zaluži medaljo!
hribi |  24 .07. 2021 ob  10: 44
21
Ne razumem zakaj naj bi bili sedaj v šoku. A ni bolj primeru biti v šoku, ko se ti pred očmi dogaja narkomanija in nihče ne naredi nič?