TRI NOVE OKUŽBE NA PRIMORSKEM: Največ pozitivnih starih med 15 in 24 let

Slovenija

V torek so v Sloveniji opravili 1118 testiranj na okužbo z novim koronavirusom, pozitivnih je bilo 31 testov. Umrl ni noben bolnik s covidom-19, se pa jih v bolnišnici zdravi 23, dva potrebujeta intenzivno terapijo, enega pa so v torek odpustili v domačo oskrbo. Nove okužbe so zlasti med mladimi, starimi med 15 in 24 let.

Največ, devet okužb z novim koronavirusom so v torek potrdili v Ljubljani. Tri okužbe so potrdili v Celju, po dve v Vipavi in občini Starše. Po eno okužbo so potrdili v občinah Metlika, Kamnik, Šentjur, Litija, Ravne na Koroškem, Brezovica, Ribnica, Ig, Grosuplje, Sežana, Prevalje, Miklavž na Dravskem polju, Zreče, Hoče - Slivnica in eno pri tujemu državljanu.

Ni bilo pa potrjenih novih okužb v Hrastniku, kjer je žarišče okužb. V torek so v Hrastniku vzeli bris pri eni osebi, a je bil negativen. Odvzet je bil zunaj Doma starejših Hrastnik, v domu novih testiranj ni bilo. Trenutno je v domu aktivno okuženih 37 oskrbovancev in pet zaposlenih.

Po starosti je 13 torkovih okužb potrjenih v starostni skupini med 15 in 24 let, sedem v skupini med 25 in 34 let, tri med 35 in 44 let, tri med 45 in 54 let ter pet v starostni skupini med 55 in 64 let, kažejo podatki Sledilnika za covid-19.

Med torkovimi primeri so tri okužbe potrdili med zdravstvenimi delavci, še kaže sledilnik. Po neuradnih informacijah nihče od njih ni bil v stiku z bolniki in tudi glede na naravo njihovega dela ne prihajajo v stik z bolniki.

Po podatkih sledilnika 19 je trenutno v Sloveniji aktivno okuženih 188 ljudi.

V Sloveniji so doslej potrdili 2303 okužbe s koronavirusom, skupaj je umrlo 129 bolnikov s covidom-19.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija