TRI MESECE PO UMORU V IZOLI: "Za tem stojijo profesionalci, umor je bil naročen"

Kronika

Skoraj tri mesece po nasilni smrti 46-letnika v Izoli na Policijski upravi Koper pojasnjujejo, da preiskava še ni zaključena. Polbrat pokojnega je danes medijem sporočil, da je med osumljenimi, čeprav je sam prepričan, da za umorom stoji človek, ki je pred leti že poskušal ubiti pokojnega in zato tudi odslužil večletno zaporno kazen.

Konec decembra je policija v stanovanju v Izoli našla truplo 46-letnega slovenskega državljana, že po prvih ugotovitvah pa je bilo jasno, da je moški umrl nasilne smrti. Na Policijski upravi Koper so v zvezi s primerom še vedno skopi z informacijami, saj, kot so danes pojasnili za STA, preiskava še ni zaključena in poteka predkazenski postopek.

Zato pa je danes pred stanovanjem, kjer je pokojni živel, novinarje sklical njegov polbrat in opisal okoliščine, ki po njegovem stojijo v ozadju dogodkov. Po njegovem prepričanju so v ozadju umora profesionalci, ki so še na prostosti, umor pa naj bi naročil moški iz okolice Ajdovščine zaradi dogodkov izpred 13 let.

Razlog naj bi bila večja vsota denarja, ki si jo je pokojni sposodil od Ajdovca, ta pa ga je poskušal ubiti s strelnim orožjem. Zaradi poskusa umora so moškemu pred leti prisodili več kot 13 let zaporne kazni, ki so mu jo kasneje znižali, v tem času pa naj bi koval maščevanje. Tako naj bi še v zaporu več osebam zatrdil, da se bo maščeval, zatrjuje polbrat umorjenega 46-letnika.

Prepričan je, da je nevaren morilec na prostosti, medtem ko naj bi bila policija na napačni sledi in že tri mesece "nadleguje" njega in njegovo družino in mu želi naprtiti umor. Motiv naj bi bil po prepričanju tožilstva finančni, saj je polbrata večkrat prosil za manjše količine denarja, je dejal. A kot je zatrdil, je šlo za majhne količine denarja, sam pa je v tistem obdobju imel celo višje prejemke od pokojnega. Sicer pa sta z polbratom oba živela skromno in sta si kvečjemu drug drugemu tudi finančno pomagala.

"Oni iščejo grešnega kozla, ne morilca," je dodal. Prav tako je navedel, da je prejel tudi grožnje, zaradi česar se z družino počutijo ogrožene in se vsak dan "barikadirajo" v stanovanju.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Erazem |  19 .03. 2019 ob  17: 13
@Miha | 18 .03. 2019 ob 20: 42
Verjetno enako mislijo tudi koprski kriminalisti. Zato imajo tliko umorov neraziskanih.
ManofSteel |  19 .03. 2019 ob  12: 19
Tako je to, ko človek misli, da je varen in predvsem z iluzijo, da je varen v tem svetu ! Plačaš morilcu in vukojebine...in ti se slikaj z tvojimi pravicami in varnostjo ! Sicer pa vsak, ki se petlja v razne čudne posle...sledi pač to kar se je zgodilo. Zdaj pa pokliči policijo, da te zaščiti...e moj glupi narode
tupamaros |  18 .03. 2019 ob  20: 50
Pa kak mož si da ne vračaš denarja?
Miha |  18 .03. 2019 ob  20: 42
Teorija:brat si je sposodu denar,ni ga vrnu,clovek se je razpizdu, sklenu da ga bo na silo dobil nazaj,zagrozil z orozjem in pristal v zaporu.Med resetkami je imel cas razmisljat o krivici ki se mu je zgodila in o denarju ki ga je zgubu.
Gleda kdo IDx Discovery?
Vedno bom mnenja da zapornik postanes v zaporu in ribar v Izoli :-)