TO JE DOŽIVELA, KO JE ŽELELA NAJETI STANOVANJE V IZOLI: "Nategne vas na suho"

Izola

Na družbenem omrežju Facebook smo zasledili opozorilo za vse, ki iščejo stanovanje na Obali. Uporabnica je v skupini Mamice zapisala, da je najemodajalec v Izoli objavil oglas za oddajo, ji vzel aro, kljub dogovoru, da bodo podpisali pogodbo, pa so na koncu ostali brez stanovanja in tudi brez denarja, ki so ga dali najemodajalcu. Kot je napisala, "vas nategne na suho".

Po zapisu na Facebooku smo se obrnili na domnevno oškodovanko, ki nam je povedala, da je na spletni strani letgo.si zasledila oglas, kjer se je oddajalo stanovanje v Izoli od maja do septembra. Oglas je oddal nekdo pod uporabniškim imenom Marko Mark 1900, poleg pa naj bi bilo zapisano, da gre za sezonski najem za 3000 evrov ali pa za dnevni najem za 50 evrov na dan.

Z oglaševalcem je nato marca stopila v stik, dogovorili so se za ogled stanovanja, po ogledu pa jim je dejal, da jim bo pripravil pogodbo in da bo z majem stanovanje vseljivo. Ob tem mu je dala še 200 evrov are, ki je sicer ni zahteval, vendar si je s tem želela zagotoviti stanovanje. Kot nam je povedala, naj bi ji rekel, da ji bo potrdilo o plačilu are poslal po elektronski pošti, a se to ni nikoli zgodilo. Dogovori o najemu so še vedno tekli, oglaševalec se je tudi vedno oglašal na telefon in ji odpisoval na SMS-e. Dva dni  preden bi morala prevzeti ključe stanovanja, pa je od oglaševalca prejela sporočilo, da ga ne bo doma ter da ima družinske probleme in težave v službi. "Tako da vam bom jaz vrnil aro po poštni nakaznici na vaš naslov in vas obvestil, kdaj bo vse rešeno," ji je zapisal v sporočilu.

Denarja ni bilo od nikoder

A tako kot obljubljene pogodbe ni videla, na svoj račun ni prejela niti denarja, nam je povedala. Čeprav ji je zagotavljal in ji večkrat dejal, da ji je denar nakazal, kar je razvidno tudi iz spodnjih sporočil, se to ni zgodilo.

"Kot ga je dala, ga je tudi dobila"

Poklicali smo tudi stanodajalca, ki nam je povedal svojo plat zgodbe. Potrdil nam je, da are od njih ni zahteval, a da jo je vrnil. Kot je dejal, ji je denar 'dal na roko', ko sta z možem po prvem maju prišla do njega. "Kot ga je dala, ga je tudi dobila," nam je zatrdil. Ob tem nam je tudi povedal, da mu ni želela poslati transakcijskega računa, a kot je razvidno iz sporočil, mu je vse potrebne podatke poslala.

Na odziv policije še čakamo

Glede vselitve nam je dejal, da se je želela vseliti že 22. aprila, vendar gradbena dela v hiši takrat še niso bila pravočasno končana. Kot ključni razlog, da ni prišlo do vselitve, nam je navedel, da je postavil pogoj, da prijavi začasno prebivališče, vendar naj tega ne bi hotela storiti. Sama nam je to zanikala in povedala, da se je s tem strinjala. Za pogodbo pa stanodajalec pravi, da je bila pripravljena, vendar ni prišla podpisat, tudi zato vselitev ni bila možna, ob tem bi morala plačati najemnino za celotno sezono, a je ni dobil, nam je pojasnil.

V svoji objavi na Facebooku je še zapisala, da naj bi šlo za starega znanca policije, na njihov odziv še čakamo. V pogovoru nam je pojasnila, da je po objavi na omenjenem družbenem omrežju prejela še dve sporočili oseb, ki naj bi jih omenjeni najemodajalec domnevno ogoljufal.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Ivan |  07 .06. 2019 ob  14: 39
Mah. Samo da folk dela dramo. Najbolj glupo je pa to... kako si lahko tako neumen da gres iskat stanovanje preko Letgo? Sama si je kriva. Un tip je pa tudi bumbar ki hitava fejk oglase na Letgo.
ManofSteel |  07 .06. 2019 ob  09: 58
Kdaj se boste naučili, da denarja nikoli se ne daje v naprej brez overitve notarja?!
Tukaj mill rečeno si je sama kriva. Od kdaj na letgo se oddajajo stanovanja? Lol
V sezoni na obali ni stanovanj za družine.samo turisti. Bo poskrbela država za neprofitna stanovanja..če verjameš v pravljice lol
Darko |  06 .06. 2019 ob  20: 18
-2
sama si je kriva
vseved |  06 .06. 2019 ob  20: 02
Zakaj pa mu je dala aro , ne da bi podpisal prejem gotovine? Ne verjamem v resničnost njene zgodbe.
Prognostik |  06 .06. 2019 ob  19: 53
Takšnega objameš in ga močno stisneš da neha dihat.
Darko |  06 .06. 2019 ob  18: 00
že en mesec mu pišete. Ali vas bi kdaj izučilo?