ŠPORTNA ZVEZA KOPER Z NOVIM VODSTVOM: Eden glavnih ciljev dvig proračuna

Koper

Na včerajšnji skupščini je Športna zveza Koper imenovala novo vodstvo. Štiriletni mandat predsednika je prevzel Jure Orel, Sonja Poljšak pa je po dvajsetih letih vodenja postala častna predsednica zveze.

Jure Orel

Kot je za naš portal povedal novi predsednik Športne zveze Koper Jure Orel, je svoje načrte in vizijo za razvoj zveze že predstavil. "Temelj programa je združevanje društev in dvig proračuna," napoveduje Orel. Trenutno znaša proračun okoli 15.000 evrov, cilj pa je, da bi se do konca leta 2020 povečal vsaj za trikrat ali štirikrat. "Poudarek bomo dali sodelovanju z Mestno občino Koper in Zavodom za šport. V planu imamo ustanovitev sklada za nadarjene športnike, za štipendije. Pripravili bomo dokument s smernicami, vezan na odgovornost do okolja, kot so plastenke in podobno, ki končajo v velikih količinah na nepravih mestih," poudarja Orel.

Ena od pomembnejših zadev je tudi zaposlitev sekretarja za polni delovni čas. Trenutno to delo opravlja Goran Sambt, ki ga v koprski športni zvezi tako nameravajo zaposliti.

Orel je sicer direktor družbe CleanSport, ki se ukvarja z jadranjem, a kot zatrjuje, je za športno zvezo vsak šport pomemben. Orel je tudi član upravnega odbora Jadralnega kluba Koper.

Njegovi sodelavci v času štiriletnega mandata bodo podpredsednik Arturo Steffé ter devet članov izvršnega odbora, med katerimi so: Patrik Piciga iz NK Dekani, Aljoša Bertok iz RK Koper 2013, Simon Vidmar iz Tenis kluba Pro Ten, Ana Kostič iz Univerzitetne športne zveze Primorske, Domagoj Cerovac Ribarič iz Športnega potapljaškega in ribiškega društva PLK Koper, Primož Marinko iz Območne balinarske zveze slovenske Istre, Miroslav Gavran iz Karate kluba Tora, Stojan Prinčič iz Društva za športno rekreacijo in telesno vzgojo Partizan ter Mario Funčič iz Društva invalidov Koper.

Športna zveza Koper trenutno združuje 70 športnih klubov in društev s plačano članarino za leto 2019, ki za vsako društvo in klub znaša 40 evrov. "Novo vodstvo si je zadalo cilj, da bi to članstvo še povečali, saj na območju koprske mestne občine deluje preko 100 društev," je še povedal Orel.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Olgo Franco |  06 .06. 2019 ob  13: 05
Športna zveza? Le 15 društev je včlanjenih od 300tih, dela ne prakticno nic in bo zaposlila sekretarjajQuery1123012579171415215884_1559818843907 Ki je med ostalim prijatelj od podzupana... in oni se se ponosno slikajo...

Boste pod stalnim nadzorom...