TO JE DATUM, KO NAJ BI SE NA PORTOROŠKI PLAŽI ZAČELA SEZONA: Na goste v kampih bo treba še počakati

Slovenija

Ob upoštevanju varnostnih ukrepov je z današnjim dnem omogočeno tudi odpiranje kampov in plaž. Kopalna sezona se sicer še ni začela, vendar so v Okolju Piran kot upravljavcu centralne plaže v Portorožu pripravljeni sprejeti kopalce tudi v spremenjenih razmerah. Kaže, da bodo vsaj še nekaj časa morali na goste počakati tudi v kampih.

Kopalna sezona na slovenski obali se uradno sicer ni začela, a so upravljavci plaž ob sproščanju ukrepov zaradi koronavirusa nanjo že dobro pripravljeni. Na centralni plaži v Portorožu, ki jo upravlja Okolje Piran, se pripravljajo na uradno odprtje sezone 15. junija, pri čemer bi ob lepem vremenu lahko z njo začeli že s 1. junijem, je pojasnil direktor Okolja Gašpar Gašpar Mišič.

Sicer že zdaj velja, tako kot pred izbruhom epidemije, da lahko posamezniki plažo uporabljajo. "Ob normalni uporabi, normalnem obnašanju, ni nič prepovedano," je pojasnil Gašpar Mišič, ki pa je opozoril, da se moramo vsi zavedati, da je virus še vedno med nami.

Ob drugačni razporeditvi ležalnikov, ki bo zagotavljala večji razmik med uporabniki, nameravajo tudi poostriti nadzor, da ne bi prišlo do kršitev varnostnih pravil, sicer pa prvi mož Okolja Piran ne pričakuje težav. "Pričakujem, da se bo sezona odvila normalno, pač z nekimi drugačnimi vedenjskimi vzorci," je dodal.

Da se tudi ob morju življenje vrača v ustaljene tirnice, dokazuje tudi za torek napovedana predstavitev prenovljene strunjanske plaže, za kar so poskrbeli v Termah Krka.

Nedaleč stran so že odprli tudi Kamp Strunjan, kjer pa gostov zaenkrat še nimajo. V kampu, kjer je prostora za približno 150 počitniških prikolic in avtodomov ter še 50 prostorov za šotore, imajo sicer dobršen delež pavšalistov, a trenutno težko napovedujejo, kakšna bo zasedenost v prihodnjih dneh in tednih. Zanimanja za nastanitve sicer ne manjka, saj že dobivajo veliko klicev potencialnih gostov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  19 .05. 2020 ob  08: 34
ME PRAV ZANIMA KDO BO JUNAK, KI BO KONTROLIRAL MASO LJUDI NA PLAŽI ?