TIGRI NA DOBRI POTI PROTI POLFINALU: Močno premagali Rogaško

Slovenija

Košarkarji so včeraj začeli četrtfinalne boje v pokalu Spar. Na prvi tekmi so Helios Suns v gosteh s 67:60 premagali Šentjur, na drugi pa je Koper Primorska prav tako v gosteh premagala Rogaško z 82:62. Povratni tekmi bodo ekipe igrale v sredo.

V Šentjurju so bili domači v igri praktično do konca tretje četrtine, v zadnji pa so imeli vse pod nadzorom Domžalčani. Pri teh je Jure Pelko 18 točkam dodal sedem podaj, Davor Konjević pa je zbral 15 točk. Jakob Čebašek je pri domačih dal 13 točk.

V Rogaški Slatini pa je Koper Primorska, zmagovalka zadnjih dveh pokalnih tekmovanj (rekorderka je Olimpija z 20), že v prvi četrtini naredila razliko, ki je ni več izpustila iz rok. Aleksandar Lazić je za zmagovalce dosegel 20 točk in imel ob tem še 15 skokov, Alen Hodžić pa je 19 točkam dodal osem skokov in sedem podaj. Pri Rogaški je s 13 točkami izstopal Jan Dornik.

Danes bosta ob 19. uri na sporedu še druga dva četrtfinalna obračuna, GGD Šenčur bo gostil Cedevito Olimpijo, Krka pa Hopse s Polzele. Povratni tekmi teh dveh dvobojev bosta v četrtek. Zaključni turnir najboljše četverice pa bo v soboto in nedeljo na Kodeljevem.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija