TENIŠKI DNEVI V PORTOROŽU SE NADALJUJEJO: Danes na osrednjem igrišču Kaja Juvan in Tamara Zidanšek

Piran

Slovenski teniški igralki Kaja Juvan in Tamara Zidanšek bosta danes odigrali prva obračuna med posameznicami na turnirju WTA Zavarovalnica Sava v Portorožu. Za konec sporeda na osrednjem igrišču se bo Juvanova pomerila s Francozinjo Alize Cornet, Zidanškovo pa čaka obračun z Rusinjo Anastasijo Zaharova.

Težje delo utegne imeti Juvanova, ki je igrišča v Portorožu tekmovalno preizkusila že v ponedeljek, ko je izpadla v prvem krogu dvojic. Danes okoli 17. ure jo čaka obračun s Cornetovo, sicer šesto nosilko portoroškega turnirja. Doslej se 21-letna Ljubljančanka in 11 let starejša tekmica še nista pomerili, v precej boljši formi pa je v Portorož prišla Francozinja. Nazadnje je na OP ZDA igrala v tretjem krogu, medtem ko se je Juvanova poslovila po prvem.

Nekaj po 19. uri bo na osrednje igrišče stopila še druga slovenska predstavnica v posamični konkurenci. Zidanškova se bo pomerila s kvalifikantko Zaharovo. Tudi Slovenka in Rusinja se doslej še nista pomerili na turneji WTA. Je pa za razliko od Juvanove 24-letna Konjičanka v ponedeljek uspešno prestala prvi test med dvojicami. Z Madžarko Timeo Babos sta zanesljivo premagali sestri dvojčici Yano in Tayisiyo Morderger iz Nemčije.

Od domačih igralk bo danes na delu še Nika Radišič, ki bo v konkurenci dvojic združila moči z Madžarko Adrienn Nagy, njuni tekmici pa bosta Rusinji Anastasija Potapova in Jana Sizikova, sicer drugi nosilki turnirja.

Dogajanje v teniškem centru v Portorožu se bo začelo ob 11. uri.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija