STRUNJANSKA "SRAMOTA": Zakaj je ne odstranijo? (FOTO)

Piran

"Upajmo, da nam bo kdo odgovoril in se bo zadeva v kratkem uredila," so zapisali na Facebook profilu Strunjan, kjer so objavili tudi fotografije klavrne podobe na pol potopljene jadrnice pred restavracijo Pinija.

Barka je že dva meseca na pol potopljena. Pričela se je poletna turistična sezona in pogled na takšen prizor ni ravno v ponos Strunjanu, so še zapisali. Zato apelirajo na Krajinski park Strunjan in Okolje Piran ter upajo, da se bo zadeva v kratkem uredila.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
zoran13 |  05 .06. 2022 ob  20: 44
Raggio di Luna

Zadeva s potopljeno jadrnico se vleče že vsaj od februarja 2022, ko so ustrezne službe tako Luška Kapitanija v Kopru lot tudi SVOM dobile prijavo in obvestile lastnika jadrnice. Ob sprehodu sem opazil, da je bilo v notranjosti sprednjega skladišča veliko plutajočih reči, med njimi kar nekaj dek, plastenka z neznano vsebino rdeče barve, reševalnih pasov, itd...Ob tem je zelo smiselno vprašanje, kako se dovoli tujcem, da lahko po mili volji delajo, kar se jim zahoče. Problematika se vleče že od velikega požara barke v Izoli, ki sploh ni imela nobenih oznak, kar je bilo zelo problematično pri iskanju lastništva. Lahko samo upamo, da bo v tem primeru bolje. Kakšne pa so sploh kazni pri nas za takšne prekrške?

Piero Panin |  05 .06. 2022 ob  01: 01
10
Akcija "pospravimo stanovanje pred obiski"