STEKLA JE PRENOVA ZDRAVSTVENEGA DOMA V SEČOVLJAH: Parkirišče nedostopno do konca leta (FOTO)

Piran

Z današnjim dnem je stekla prenova zdravstvenega doma v Sečovljah, ki bo po terminskem načrtu potekala do konca leta. V prenovljenem objektu je načrtovana ohranitev obstoječe zobozdravstvene dejavnosti ter ureditev ambulant za družinsko medicino z referenčno ambulanto, so sporočili s piranske občine.

V stavbi bodo na novo urejeni še čakalnica, sanitarije za paciente in zaposlene, manjši skupni prostor za malico za zaposlene, garderobe in tehnični prostori za toplotno črpalko, IT opremo in čistilko.

Na objektu bo zamenjano stavbno pohištvo in izdelan nov fasadni ovoj, kar bo pripomoglo k boljši energetski učinkovitosti stavbe.

Občina Piran bo prenovo izvajala v veliki meri s pomočjo sredstev, ki jih je pridobila z uspešno prijavo na razpis ministrstva za zdravje. Skupna pogodbena vrednost celotne investicije dosega nekaj manj kot 375.000 evrov z DDV-jem, od tega bo ministrstvo sofinanciralo dobrih 236.000 evrov.

"Cilj investicije je ohraniti zdravstveni dom v krajevni skupnosti Sečovlje ter izboljšati zdravstvene storitve za krajane Sečovelj in okolice, vse to v lično obnovljenem in energetsko bolj varčnemu objektu," pravijo na Občini Piran.

V času gradbenih del bo parkirišče pred zdravstvenim domom nedostopno za promet.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija