SPREMENJEN PARKIRNI REŽIM NA LONKI: Naslednji korak signalizacija o zasedenosti parkirišč v občini (FOTO)

Izola

Izolska občina je prestavila vhod na parkirišče Lonka, saj je bilo v času največje turistične sezone to polno zasedeno in je prihajalo do zastojev. Vhod na parkirišče je sedaj v enosmerni neimenovani ulici, kjer je postavljen prometni otok z zapornico. Izhod s parkirišča je ostal na obstoječi lokaciji.

Ker so preuredili vhod, so preuredili tudi cestnoprometno signalizacijo na parkirišču tako, da je sedaj vzpostavljen enosmerni režim. Preurejena je tudi prometna signalizacija na neimenovani ulici. Izhodu pa je namenjen en izvozni pas.

Dela izvaja Komunala Izola in bodo zaključena predvidoma do konca novembra. Naložba je vredna 35.000 evrov brez DDV, so sporočili z občine. 

V naslednji fazi bo urejena še usmerjevalno-obvestilna signalizacija o zasedenosti parkirišč v izolski občini, ki bo voznike usmerjala od vstopa v mesto pa vse do središča mesta in do parkirišč.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
 |  27 .10. 2021 ob  20: 56
IZOLA

V Izoli se pozna, da vsakokratna politična vrhuška spoštuje mnenje svojih državljanov, samo vsake 4 leta, ko so volitve. Stanje kot ga opažamo sedaj je samo rezultat te odtujenosti, zgrešenosti, izgubljenosti, elitizmu..skratka partitokracija v pravem pomenu besede. Tik pred osamosvojitvijo, leta 1989 je bila Izola po bruto nacionalnem dohodku na častljivem 10.mestu, Koper na 13.mestu in Piran na 27.mestu, kar priča o temu, da je bilo zaposlenih več kot 7000 delavcev v tovarnah Mehanotehnika, Delamaris, Iris, Riba, Stavbenik, Ladjedelnica, IMP, Mala Oprema I. in II., itd. Sedaj pa so to vse objekti v razpadanju, kar priča o poraznem stanju v gospodarstvu in tudi zaposlenosti v nekoč cvetoči in srečni Izoli, na lestvico o ustvarjenem BPD pa bolje ne pogledati. Seveda ob tem je potrebno omeniti ribiče, ki so morali svoje dejavnosti preoblikovati v s.p. po dekretu iz Ljubljane in svoja plovila dobesedno razrezati, navkljub blažilnim ukrepom iz Bruslja. Veliko ribičev sedaj raje barva stanovanja, kot da bi se ukvarjala z ribolovom, kot so se njihovi pranonoti, nonoti in očetje. Res smo zelo zelo napredovali, predvsem v revščini, obubožanju zaradi zgrešene pri(h)vatizacij, ki so mnoge potisnile na rob, njihove družine pa na kant.
Vsem, ki bodo prišli bo zelo težko, saj prevzemajo nase veliko breme, pa najsibodi z referendumom ali brez njega, z sprejetim OPNjem ali brez njega, s protipoplavnimi valobrani ali brez njih, z novimi delovnimi mesti ali brez njih, z oživitvijo mrtvih con v Izoli in oživitvijo malega gospodarstva, s kulturnim domom ali brez njega, s stanovanjsko izgradnjo za mlade družine ali brez nje, namreč bo potreben resničen "reset" če hočemo še ujeti razvojne projekte, bolj okoljsko naravnan razvoj mesta il ljudi v njem, se skratka potruditi, ne samo, da bomo na vrhu priljubljenosti, kot turistične destinacije, ampak, da bomo v njej resnično dobro in kvalitetno živeli...
anton |  26 .10. 2021 ob  21: 53
... namesto, da bi umaknili "pločevino" iz mandrača in lonke, lokaciji tik ob morju, naredili podzemno/e garažo/e kot je/so v kopru, piranu, miljah ...) ter vrnili mestu "dušo", ki jo je imelo pred leti ...