SONCE ZDRAVI! RAKA POVZROČAJO KREME: Kampanja proti soncu. Praženje koža težko prenese

Se kdaj vprašate, zakaj ima ameriška Bela hiša svoj organski vrt in ne kupuje hrane v trgovskih centrih, kot vsi ostali ljudje? Zakaj se Bill Gates ne cepi? Zakaj elitneži ne ležijo cel dan na soncu in vpijajo vase poceni kreme za sončenje? Zakaj Steve Jobs svojim otrokom ni dovolil tablet? Zato ker svet, ki ga ustvarjajo za mase ljudi, ni svet, kakršnega želijo za svoje družine. In v temu je ključ.

Sonce zdravi, to vemo vsi. Nekaj povsem drugega pa je, če se človek ure in ure praži na soncu. Za kaj takega njegova koža ni predvidena. Prava mera je ključ vsega, tudi ko gre za sončenje. Kljub temu mediji proti soncu bijejo bitko, ki je vsako leto hujša. Trdijo, da sonce povzroča raka in da so kreme za sončenje zaščita pred to boleznijo. Zabloda in velika laž! Sonce je zdravo, če se s pravo mero izpostavljamo njegovi svetlobi. Je nujno potrebno za razvoj kateregakoli življenja na Zemlji, tudi človeškega. Kreme za sončenje? Povzročiteljice raka.

Verjamemo, da smo zaščiteni, če se namažemo s kremo za sončenje s faktorjem 50 in ležemo na sonce. Ta krema ne bo preprečila raka kože. Nasprotno. Kreme za sončenje se absorbirajo v kri in so povezane s toksičnimi učinki. Nekatere delujejo kot estrogen in vplivajo na hormonsko ravnovesje, nekatere so povezane z alergijami, nekatere so kancerogene. Raziskava, ki jo je naredila največja neprofitna organizacija v ZDA EWG, je pokazala, da 84 odstotkov izdelkov za sončenje človeku škodi.

Bolj kot uporabljate izdelke za sončenje, večja je možnost, da boste zboleli za rakom. Ne le da so kreme za sončenje kancerogene, ker ščitijo kožo, onemogočajo organizmu ustvarjanje prepotrebnega vitamina D, brez katerega naš organizem slabi. Vitamin D pa je edini pravi borec proti raku.

Po raziskavah, ki so jih opravili na Vseučilišču znanosti in tehnologije v Missuriju, je ena od glavnih sestavin kreme za sončenje cinkov oksid, ki ob neposrednem izpostavljanju soncu postane kancerogen. Cinkov oksid v stiku s sončno svetlobo sproži kemijsko reakcijo. Ustvarjati se začnejo nestabilne molekule kot prosti radikali, ki lahko poškodujejo celice in DNK. "Cinkov oksid lahko ob izpostavljenosti ultravijoličnim žarkom generira proste radikale, ki ubijajo zdrave celice," je povedal dr. Yinfa Ma, profesor kemije na vseučilišču v Missuriju.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Remi  |  05 .08. 2016 ob  22: 54
Sem upal, da bom videl, da je članek datiran na prvi april.
Kaj lahko čakamo članek o tem, kako svet vodijo v letu preoblečeni kuščarji?
Mikie |  04 .08. 2016 ob  10: 51
Lahko vas je sram za tak clanek. Sonce in njegovo sevanje je tisto, ki lahko privede do nakljucnih mutacij v DNK s svojim elektromagnetnim valovanjem z valovnimi dolzinami v ultravijolicnem obmocju. In te mutacije lahko privedejo do rakavih tvorb. Kreme nas scitijo. To, da ima neka doticna krema v sebi skodljive snovi pa je problem te doticne kreme in ne krem za soncenje na splosno. Ne povzemajte znanstvenih clankov z metodo "cherry picking" in navajat le dela informacij, brez razjasnjenih okoliscin in podrobnosti samih raziskav.
Coki |  04 .08. 2016 ob  08: 16
Mene bolj zanima zakaj niso citirali teh člankov za katere pravijo da obstajajo. z veseljem bi jih prebral
rok |  03 .08. 2016 ob  08: 13
Zakaj Steve Jobs svojim otrokom ni dovolil tablet? :D
Tablet -> Tablica (ipad in podobno) in ne zdravila

vsaka stvar se lahko uporabi v dobre namene, če se pretirava je lahko pa precej slab rezultat

vsem je jasno da je domača hrana boljša, da se ljudje zasvojijo z igranjem, da je sonce problematično ... samo nekateri so to sposobni izpeljat, drugi pač ne