ŠOLSKA MINISTRICA OKUŽENA: "Covid ne izbira"

Slovenija

Ministrica za izobraževanje Simona Kustec je prek Twitterja sporočila, da je okužena z novim koronavirusom. "Covid-19 ne izbira. Od sobote dalje sem v samoizolaciji, danes potrjen pozitivni izvid. Vse aktivnosti za varen začetek šole tečejo nemoteno dalje," je zapisala.

Ministrica je v soboto začutila simptome nahoda, od tedaj je tudi v samoizolaciji. Njeni znaki okužbe so blagi in obvladljivi, kar ministrica pripisuje dejstvu, da je bila dvakrat cepljena, in sicer marca in maja s cepivom AstraZeneca, so pojasnili na ministrstvu za izobraževanje. Tudi po cepljenju je ves čas ravnala samozaščitno, v skladu s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), so poudarili.

Delo na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport poteka nemoteno, ministrica dela na daljavo, 10 dni bo v samoizolaciji, na ministrstvu pa jo nadomeščata državna sekretarja. Vsi zaposleni, ki so bili v neposrednem stiku z ministrico, so bili testirani. Vsi zaposleni v kabinetu ministrice ves čas nosijo zaščitne maske in sledijo ostalim NIJZ ukrepom na delovnem mestu, so še poudarili.

Pristojni sicer poudarjajo, da so cepiva proti covidu-19 učinkovita pred okužbo z novim koronavirusom, niso pa 100-odstotno učinkovita, zato se lahko potencialno okuži tudi polno cepljeni. So pa cepiva zelo učinkovita proti hujšemu poteku covida-19, ki terja bolnišnično obravnavo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  16 .08. 2021 ob  19: 59
brez nje bo zapoznela priprava na novo šolsko leto gotovo dosti boljša. kaj z drugim odmerkom se ni cepila
alfa |  16 .08. 2021 ob  18: 48
to je to kar ves čas trdim ,da največ cepljeni nevedoč širijo okužbe in jih nihče ne testira,glavno da so oni cepljeni....mi pa ki se MORAMO testirat vsak teden smo bolj varni za družbo ker vemo da nimamo okžbe,zato se je najbolj varno družit s testiranci kot cepljenci
vseved |  16 .08. 2021 ob  15: 32
-3
Hvala bogu da smo takoj dobili tolmačenje in razlago strokovnjaka in izjemnega poznavalca.
Ištrijan |  16 .08. 2021 ob  14: 50
12
Cepljena, z masko in OKUŽENA?! Neprecenljivo!

Apologija cepljencev: ja sej cepivo ne sciti 100 %. Se bolj neprecenljivo!!