ŠOKANTEN POSNETEK IZ PREDMESTJA KIJEVA: Vojaka v hrbet ustrelita civilista (VIDEO)

Svet

CNN je pridobil video posnetek, na katerem je domnevno videti dva ruska vojaka, ki v hrbet ustrelita dva neoborožena civilista. Dogodek, ki naj bi se zgodil v predmestju ukrajinskega glavnega mesta Kijev, preiskujejo kot vojni zločin.

Po streljanju sta umrla oba civilista, kar je v nasprotju s tako imenovanimi vojnimi pravili, ki prepovedujejo streljanje na civiliste. CNN je identificiral žrtve. Eden je bil lastnik oropanega avtomobilskega salona, ​​katerega družina ne želi biti imenovana. Drugi je bil Leonid Oleksijevič Pljac, 68-letni dedek, ki je tam delal kot stražar.

Posnetki varnostnih kamer prikazujejo prvi poskus Rusije zavzeti Kijev letos marca. Na glavni cesti proti prestolnici so se bili hudi boji. Ukrajinske sile so se borile z ruskimi vojaki in tankerji, da bi ustavile napredovanje.

A to, kar se je 16. marca zgodilo pred avtohišo, ni bil spopad med vojaki ali vojaki in oboroženimi civilisti.

Posnetek je potrdil CNN. Sestavljen je iz številnih kamer in čeprav ni zvoka, so slike jasne. "Šlo je za strahopeten, hladnokrven umor dveh neoboroženih moških," pišejo tuji mediji.

Posnetek prikazuje pet ruskih vojakov, ki poskušajo vdreti v poslovne objekte, streljajo na ključavnice in razbijajo šipe.

Ko se lastnik približa z dvignjenimi rokami, ga ustavijo in preiščejo, ali ima orožje. Nato pride še en moški, ki ga prav tako preiščejo. Videti je, da je med njimi prišlo do pogovora, preden so se vojaki obrnili in sta civilista začela hoditi nazaj do svoje straže.

BONUS VIDEO: Kako razširjena je zasvojenost z drogami med mladimi?

Nato se moškima približata vsaj dva vojaka in streljata. Oba civilista padeta na tla, nihče od njiju ni preživel.

CNN je za komentar zaprosil rusko obrambno ministrstvo, a odgovora še niso prejeli. Po ogledu posnetka je glavna ukrajinska tožilec pojasnila, da se incident preiskuje kot vojni zločin.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kush |  13 .05. 2022 ob  06: 14
Rusi sigurno niso. Imam preverjene informacije iz Ukrajine in sploh ni tako kot kažejo po tv in pisejo na portalih.
Ce kdo pobija ali maltretira so to ukrajinci ki so prav talo vsi zdrogirani na belem kot Zelenski