SO MORALI OKUŽENI HODITI V SLUŽBO, KER PRIMANJKUJE KADRA? To naj bi se dogajalo v Obalnem domu upokojencev Koper

Koper

V naše uredništvo smo prejeli informacijo, da naj bi bilo v Obalnem domu upokojencev Koper večje število pozitivnih na novi koronavirus. Naš vir nam je povedal tudi, da naj bi bili okuženi zaposleni primorani kljub temu hodili na delo. Razlog za to pa naj bi bil primanjkljaj kadra. 

Informacije smo preverili pri direktorici doma mag. Nevi Tomažič. Ta nam je pritrdila, da je prišlo do okužb s koronavirusom med zaposlenimi. Vprašali smo tudi, ali drži, da naj bi okuženi kljub okužbi hodili na delo. Direktorica je odgovorila, da je "takoj, ko je pri zaposlenemu potrjena okužba z virusom SARC-CoV-2, le-ta izločen iz delovnega procesa in ostane v izolaciji skladno z navodili NIJZ".

Preverili smo tudi, ali drži, da naj bi danes potekalo testiranje še preostalih zaposlenih. Kot so nas obvestili, v Obalnem domu upokojencev že od novembra 2020 tedensko testirajo njihove zaposlene. "V trenutku, ko je potrjena okužba med uporabniki pa se testiranje izvaja na tri dni, dokler ne mine 14 dni brez pozitivnih primerov," je povedala direktorica.

Kot pravi Tomažičeva, je okužba trenutno potrjena pri petih zaposlenih in pri 25 uporabnikih.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
va cagar |  20 .01. 2021 ob  06: 49
-1
kaj pa ceplenje?