SLOVENIJA NADALJUJE PRAVLJICO NA EP: Na parketu blestel Koprčan Dean Bombač

Svet

Slovenska moška rokometna reprezentanca je v prvem krogu drugega dela evropskega prvenstva na Norveškem in Švedskem ter v Avstriji danes v Malmöju premagala Islandijo s 30:27 (15:14). Slovenija bo naslednjo tekmo igrala v nedeljo, 19. januarja, ob 16.15 se bo pomerila z Madžarsko.

Slovenski rokometaši so po zmagah nad Poljaki, Švedi in Švicarji v skupinskem delu v Göteborgu na današnji prvi tekmi drugega dela ukanili še Islandce in naredili nov korak v pravo smer za uvrstitev na enega od treh aprilskih kvalifikacijskih turnirjev za nastop na letošnjih poletnih olimpijskih igrah v Tokiu.

Izbranci slovenskega selektorja Ljubomirja Vranješa so se po zmagoslavju nad Islandci še bolj približali tudi najbolj prestižnim tekmam na letošnjem zaključnem turnirju. Švedska prestolnica bo obe polfinalni tekmi ter obračune za končne razvrstitve za prvo, tretje in peto mesto gostila med 24. in 26. januarjem. Slovenija se bo po nedeljski tekmi z Madžarsko v torek, 21. januarja, pomerila s Portugalsko, dan kasneje pa še z Norveško.

V slovenski izbrani vrsti je na današnji tekmi blestel Dean Bombač, ki je dosegel devet golov.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija