SEKS ŠKANDAL POLITIKA NA JAHTI PRI DUBROVNIKU: "Imam tudi tiste s kokainom" (FOTO, VIDEO)

Svet

Minuli teden so na enem od blogov začele prihajati v javnost zgodbe o županu madžarskega mesta Gyora in bivšem predsedniku madžarskega Olimpijskega odbora Zsoltu Borkaiju. Avtor blogov ga obtožuje zlorabe položaja, korupcije, uživanja mamil in uživanja uslug prostitutk. Kmalu zatem so se na blogu pojavili še fotografije in video posnetki, na katerih je župan pri spolnem odnosu z mlado žensko, medtem ko so v prostoru tudi drugi, komaj kaj oblečeni ljudje, poroča Hungary Today.

Anonimni avtor je zgodbe o 'enem odvetniku in njegovem prijatelju' pričel objavljati na blogu prejšnji ponedeljek. Imenoval ga je 'hudičev odvetnik'. Kmalu se je izkazalo, da gre za pomembnega madžarskega politika Zsolto Borkaia, ki je med drugim nekdanji olimpijski prvak v gimnastiki in bivši predsednik madžarskega Olimpijskega odbora.

Drugi človek, o katerem piše anonimni bloger, je Zoltán Rákosfalvy, eden najvplivnejših poslovnežev v Gyoru. O njem so se madžarski mediji razpisali že pred leti, ko je leta 2012 kupil zemljišče, na katerem je hotel kmalu zatem Audi razširiti logistični center. Po reklasifikaciji zemljišča je le-temu izredno narasla vrednost, na račun česar je Rákosfalvy zaslužil veliko denarja. Prav tako je eden največjih lastnikov igralnic na Madžarskem. V obeh primerih so ga povezovali s korupcijo.

Pomemben madžarski politik, ki so ga 'zasačili' med divjo zabavo na jahti pri Dubrovniku.

Zatem so se na spletu pojavile fotografije in video posnetki s potovanja z jahto po Jadranu, v bližini Dubrovnika. Na njih sta župan in njegov prijatelj Rákosfalvy v družbi številnih mladih žensk. Na enem od posnetku je Borkai med spolnim odnosom z eno od teh žensk. Posnetek je objavljen na eni najbolj popularnih pornografskih spletnih strani, ki je objavila povezavo na blog.

Avtor zagotavlja, da je tovrstnega 'nerodnega' slikovnega materiala še več. "Objavil bom fotografije, na katerih se vidi, kako vleče kokain. Imam še druge posnetke, ne samo od minulega leta, ampak ti to že vse veš," je sporočil bloger županu. Borkai je odpovedal zadnji dogodek v okviru svoje politične kampanje in javnosti namenil kratko sporočilo: "Laži, objavljene o meni, smatram za del cirkusa kampanje opozicije, ki ima cilj odvrniti pozornost od lastne nesposobnosti."

Kasneje je vseeno priznal, da je on na spornih posnetkih in fotografijah, a kljub temu ne bo odstopil in bo v nedeljo sodeloval na županskih volitvah.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija