S TOMOSOM PO SLOVENSKI ISTRI: Ljubitelji kultnih mopedov tudi letos pripravljajo tradicionalno srečanje

Koper

Društvo Tomos Obala organizira že deveto leto zapored dogodek S Tomosom po slovenski Istri, ki je hkrati zaključek sezone za njihove starodobnike. Dogodek, ki ga pripravljajo v sodelovanju z lokalno skupnostjo, povezuje vse občane iz vasi in mest slovenske Istre ter vse generacije, od najmlajših do najstarejših ljubiteljev tehnične in kulturne dediščine, ki so nam jo predali naši predniki. "Izvajamo politiko trajnostnega razvoja, ohranjamo in obnavljamo starodobnike, predvsem znamke Tomos in nekatere druge," so pred dogodkom poudarili organizatorji. Letos se dobijo to soboto, 12. oktobra, ob 8. uri v središču Marezig.

Srečanje je postalo tradicionalno, vsako leto pa ljubitelji Tomosovih motorjev obiščejo pet ali šest vasi oziroma krajevnih skupnosti in si tam ogledajo in pokušajo tipične lokalne izdelke in pridelke. S tem pa, kot pravijo v društvu, krepijo prepoznavnost slovenske Iste, istrskih kmetij in podjetnikov po celotni Sloveniji in drugod.

Dogodka se udeležijo ljubitelji iz vse Slovenije in nekaj tudi iz sosednjih držav, povprečno se jih zbere med 120 in 150, spremlja pa jih še 100 drugih iz vrst njihovih družin, vodičev in krajanov.

Po potrebi poskrbijo tudi za prenočitev pri lokalnih ponudnikih namestitev. "Dogodek kot tak je zelo dobro sprejet pri gostiteljih in tudi udeležencih, ki se vsako leto vračajo v vedno večjem številu," so še dodali organizatorji.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija