SAMOMORILSKI NAPAD NA KOLONO HRVAŠKIH VOJAŠKIH VOZIL: 27-letnik v bolnišnici podlegel poškodbam, ostala dva nista v smrtni nevarnosti (VIDEO)

Kronika

V ameriški bolnišnici v Bagramu je nekaj ur po današnjem samomorilskem napadu na kolono vozil hrvaške vojske v Kabulu umrl hrvaški vojak, ki je bil v napadu najhuje ranjen, so potrdili na hrvaškem ministrstvu za obrambo. V napadu sta bila huje ranjena še dva hrvaška vojaka, ki nista v smrtni nevarnosti.

Fotografije so simbolične.

Ministrstvo je sporočilo, da je bil 27-letnik pripadnik posebnih enot, ki je v Afganistanu opravljal naloge svetovanja in mentorstva afganistanskih varnostnih sil. Vojak je prva hrvaška smrtna žrtev med 16-letnim sodelovanjem hrvaških vojakov v operacijah ISAF in Odločna podpora zveze Nato v Afganistanu.

Napad se je zgodil nekaj pred 9. uro po krajevnem času 200 metrov pred eno od vojašnic zveze Nato. Samomorilski napadalec na trikolesniku je trčil v zadnje od treh vozil hrvaške vojske, ki so vozila v koloni, so pojasnili okoliščine dogodka na današnji novinarski konferenci na sedežu hrvaškega ministrstva za obrambo v Zagrebu. Afganistanski preiskovalci so potrdili, da so odgovornost za napad prevzeli talibani.

Vojak, ki je umrl, je imel hude poškodbe glave. Ostala dva, 27- in 32-letnik imata hujše poškodbe roke in noge, a njuno življenje ni ogroženo, je pojasnil minister Damir Krstičević. Na novinarski konferenci so objavili tudi fotografije uničenega vozila, v katerem so bili trije napadeni hrvaški vojaki. V Afganistanu je skupno nekaj manj kot sto hrvaških vojakov.

V Afganistanu deluje tudi osem pripadnikov Slovenske vojske. Kot so danes za medije potrdili na ministrstvu za obrambo, slovenski vojaki opravljajo dodeljene naloge v okviru misije Odločna podpora in se počutijo dobro. Slovenski vojaki usposabljajo, sodelujejo in pomagajo afganistanskim varnostnim silam v Heratu na zahodu Afganistana, ki je od Kabula oddaljen približno 800 kilometrov.

Izvanredna tiskovna konferencija ministra obrane Damira Krstičevića

Posted by Jutarnji on Wednesday, July 24, 2019

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Komunisti, povsod so |  24 .07. 2019 ob  18: 54
Naši fantje dol na šiht in v smrt, njihovi fantje k nam na socialo, fiki fiki in pijančevanje z zadetimi rdečuhi v Rogu.
kokodek |  24 .07. 2019 ob  13: 23
ven in NATO !!!!!