JE KDO VIDEL TO PROMETNO NESREČO: Prehiteval kolesarja, ki je padel in se poškodoval

Kronika

Policisti Policijske postaje Tolmin obravnavajo prometno nesrečo II. kategorije s pobegom, ki se je zgodila v nedeljo, 21. julija, okoli 14.15 na lokalni cesti v neposredni bližini heliodroma v Tolminu in v kateri je bil poškodovan kolesar.

Z zbiranjem obvestil je bilo med drugim ugotovljeno, da se je 39–letni voznik gorskega kolesa peljal iz smeri industrijske cone Na Logu proti glavni cesti. Ko je 39-letni kolesar pripeljal do levega delno preglednega ovinka, ga je začel prehitevati neznani voznik neznanega osebnega avtomobila (tujih registrskih številk). V tistem trenutku je pravilno iz nasprotne smeri (z glavne ceste) na lokalno cesto zapeljal neznani voznik drugega avtomobila, zaradi česar je voznik tujega osebnega avtomobila, ki je pred tem prehiteval kolesarja, začel zavijati nazaj na svoje smerno vozišče. Zaradi tega je 39-letni kolesar močno zavrl in posledično padel na tla.

Do stika med kolesarjem in osebnim avtomobilom ni prišlo, obe vozili sta se po nesreči odpeljali v smeri vožnje. Kolesar je v prometni nesreči zaradi padca utrpel lahke telesne poškodbe (udarnina v glavo in odrgnine po telesu). Po nesreči je poškodovani kolesar poiskal zdravniško pomoč v ZD Tolmin.

Policisti z namenom razjasnitve vseh okoliščin varnostnega dogodka v cestnem prometu na Tolminskem zaprošajo vse morebitne očividce, ki bi lahko policiji nudili druge koristne informacije omenjene kršitve v cestnem prometu, da se zglasijo na Policijski postaji Tolmin (Trg 1. maja, 5220 Tolmin, (05) 381 49 00, elektronski naslov: pp_tolmin.pung@policija.si) oz. najbližji policijski postaji ali pokličejo znano interventno številko policije 113 ali anonimni telefon 080 1200.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija