Strokovnjaki trdijo, da je 9 minut povsem dovolj za alkohol in limonin sok, da uniči bakterijo salmonele in je koktajl varen za pitje.
S SALMONELO SE LAHKO OKUŽITE TUDI S KOKTAJLOM: Imamo recept, kako ga popiti 'varno'
Trendi
Nekateri koktajli, ki vsebujejo viski ali gin, limonin sok, sirup in led, so pogosto pomešani s surovim jajčnim rumenjakom. Koktajlom ga dodajajo, da ustvarijo svileno strukturo in peno na vrhu.
In prav z uživanjem jajc se lahko okužimo s salmonelo. A strokovnjaki trdijo, da je povsem dovolj, če se koktajl pusti stati 9 minut. Alkohol in limonina kislina bosta uničila bakterijo, koktajl pa bo varen za uživanje.
Kot so zapisali pri časniku LWT – Food Science and Technology, je problem ravno v hitri distribuciji, zato je še kako pomembno, da koktajl ne pride takoj na mizo. V 6 minutah bakterije v pijači propadejo, v 9 minutah so popolnoma mrtve.
Komentiraj
Regional priporoča
Več trendov
Več kronike
IZ GOREČE STAVBE REŠEVALI V MANSARDI UJETO OSEBO: Štiri stanovanja uničena (FOTO)
T.R.
-
včeraj ob 08:19
ŠE ENA ZASTRUPITEV MED DRUŽENJEM: 'Nasrkali' tudi zaradi kršenja protikoronskih ukrepov
T.R.
-
18.1.2021 ob 12:43
POŽAR NA PRIMORSKEM GASILO 40 GASILCEV: Ogenj popolnoma uničil stanovanjsko hišo (FOTO)
N.J.
-
18.1.2021 ob 12:17
PODROBNOSTI INCIDENTA V FRANKFURTU: Slovenec v psihiatrični bolnišnici, naša policija seznanjena
A.S.
-
17.1.2021 ob 18:44