S PREVELIKO HITROSTJO V OVINEK: Po trčenju motor zagorel, trije poškodovani, med njimi otrok

Kronika

Na glavni cesti med Tolminom in Mostom na Soči je ob 12.32 prišlo do trčenja med avstrijskim motoristom in avtomobilom. 58-letni Avstrijec se je po podatkih novogoriške policijske uprave peljal z veliko hitrostjo in v preglednem desnem ovinku trčil v avtomobil, s katerim se je pripeljal 39-letnik. V vozilu je bila še 32-letna sopotnica in trije otroci. Motor je po trčenju zagorel, avtomobil pa je obstal ob robu vozišča prevrnjen na bok. Motorist je bil huje poškodovan in je ponj prišel helikopter, ki ga je odpeljal v UKC Ljubljana. 39-letnik in eden od otrok sta bila lažje poškodovana. Zdravniško pomoč so jima nudili v ZD Tolmin. Sicer se je ta konec tedna na severnem Primorskem poškodovalo v prometnih nesrečah kar sedem motoristov.

Fotografije so simbolične.

Ob 16.53 je prišlo do nesreče pri Idrskem, kjer se je 34-letni motorist pripeljal po glavni cesti iz smeri Tolmina. V levem nepreglednem ovinku mu je zadnja pnevmatika zdrsnila, izgubil je oblast nad vozilom, zapeljal nekoliko pod cesto, nato se je ob cesti peljal še okoli 20 metrov in trčil v jablano. Poškodovanega motorista so na kraju oskrbeli reševalci nujne medicinske pomoči iz Tolmina in ga prepeljali v šempetrsko bolnišnico.

Ob 15. uri je prišlo do nesreča motorista pri Logu pod Mangartom. 48-letni Avstrijec je vozil iz smeri Predela za osebnim avtomobilom. Pri križišču za dolino Možnice je zapeljal na nasprotno smerno vozišče, da bi prehitel avtomobil. Takrat se je iz nasprotne smeri pripeljal 50-letni motorist, prav tako Avstrijec. S kolegom sta se oplazila, pri čemer si je 50-letnik zlomil koleno. Tolminski reševalci so ga prepeljali v avstrijsko bolnišnico.

Opoldne je prišlo do nesreče pri Slapu ob Idrijci, kjer je padel in se poškodoval 29-letni nizozemski motorist. Okoli 150 metrov pred vasjo je v preglednem levem ovinku zapeljal s ceste in padel na travnik, pri čemer si je poškodoval gleženj. Reševalci so ga prepeljali v ZD Tolmin, kjer so ga oskrbeli.

Ob 10.29 se je zgodila nesreče na parkirišču v Podbrdu. 41-letni voznik avtomobila je zapeljal vzvratno in zadel motor, s katerim je bil 75-letni Italijan že ustavljen. Padel je na bok, a je po prihodu reševalcev zdravniško pomoč odklonil.

Včeraj ob 10.23 je prišlo do nesreče med Črnim Vrhom in Colom. 23-letnik se je peljal z motorjem, pri tem pa mu je v levem ovinku zdrsnila pnevmatika. Padel je čez cesto in si poškodoval roko. Idrijski reševalci so ga prepeljali v šempetrsko bolnišnico.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija