S FALCONOM NA DUNAJ IN NOVOLETNI KONCERT, ONA ODGOVARJA: "Tu ni nobene senzacije"

Slovenija

Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič se je odzvala na nekatere očitke, da je na Dunaj letela z vladnim falconom. Šlo je državniški obisk, na bilateralno srečanje pa jo je povabil predsednik avstrijskega parlamenta Wolfgang Sobotka. Tam se je udeležila novoletnega koncerta. "Tu ni nobene senzacije. Vse je bilo zakonito," je dejala.

"Kot je bilo napovedano s strani državnega zbora, sem se 1. januarja udeležila bilateralnega srečanja s predsednikom avstrijskega parlamenta. Uradno vabilo je prišlo po ustaljenih diplomatskih poteh, kultura avstrijskega protokola pa je, da med obiskom povabijo na kulturni dogodek," je pojasnila Klakočar Zupančič in dodala, da jo je Sobotka tako povabil na novoletni koncert dunajskih filharmonikov.

Po koncertu je sledilo štiriurno bilateralno srečanje, na katerem sta odprla številne teme. Po njenih navedbah sta se pogovarjala o položaju slovenske manjšine na avstrijskem Koroškem, o neuresničevanju avstrijske državne pogodbe oziroma o dvojezičnosti v vrtcih, šolah ter sodiščih, pa tudi o položaju nemško govoreče manjšine v Sloveniji in problemu antisemitizma v Avstriji. "Srečanje je bilo izjemno uspešno. Vzpostavili smo odnose, kot jih v prejšnjih mandatih ni bilo," je ocenila predsednica DZ.

Potrdila je, da je na Dunaj letela z vladnim letalom falcon, saj ni šlo za obisk koncerta, pač pa bilateralni obisk. "Vse je bilo zakonito. Pot je bila opravljena z državnim letalom falcon kot večkrat prej in se to popolnoma nič ne razlikuje od načina potovanja mojih predhodnikov in članov vlade," je poudarila in spomnila, da je v času prejšnje vlade falcon letel celo prazen do Milana, od koder je prepeljal enega od ministrov.

Povedala je še, da bi bila pot z avtomobilom organizacijsko zahtevnejša, saj bi vključevala več spremstva oz. avtomobilov in večji varnostni zalogaj.

"Falcona lahko uporablja ves državni vrh, vključno z ministri. Tako polet na Dunaj spada v kvoto poletov za državniške obiske, ki pripada DZ. Tu ni nobene senzacije. Kar je senzacionalno, je, da so odnosi med Slovenijo in Avstrijo na parlamentarni ravni boljši kot kdajkoli prej," je izpostavila Klakočar Zupančič in dodala, da jo je Sobotka povabil na slovesno odprtje prenovljene stavbe avstrijskega parlamenta, ki bo 12. januarja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Bayliner |  05 .01. 2023 ob  17: 21
@ manof, buuuahhh, kot v Texasu, pa ti nisi normalen. V Texasu take kot ti tudi likvidirajo, pri nas boš ti verjetno prva žrtev. Hahaha z orožjem v hlačah, verjetno brez nabojev, hahaha
kokodek |  05 .01. 2023 ob  13: 02
"ManofSteel", ne veš, kako zabavno se je pogovarjati s tabo. Upam, da se ne razletiš od napihovanja, ker se ne bom imel komu smejati.
ManofSteel |  05 .01. 2023 ob  10: 46
-11
Pa še to, da odgovorim opici, ko pravi, da naj grem protestirat ob petkih pred parlament klovnov. Nisem eden tistih organgutanov, ki skače iz protesta... Jaz sem eden tistih, kot so v Texasu, ko grem protestirat grem z orožjem. Amapak, meni ni treba tega ker kamorkoli bom šel bom uspešen za razliko od vas opic. Ostalim pa niti ne mislim odgovarjat, ker je težko se pogovarjat z nekom, ko nima pojma o gospodarstvu kaj šele o podjetništvu. Ajd debili lepo, da ste se našli v mojem komentarju, zato pa mi non stop odgovarjate...ker ko pacovu stopiš na rep vrisne, anjede. hahahahahaha
Hiphop |  05 .01. 2023 ob  10: 32
-6
Čakam trenutek ko boste ugotovili da vsi ki se pljuvate en drugega, žalite itd ste vsi isti, samo nickname je drugacen. Samo preberite vase komentarje. Vsi delujete na sistemu : jaz ne ampak ti, si si to in tisto jaz to nisem. ISTI STE! Me spominjate na navijace Maribor in Ljubljana. Žabarji se derejo: Ljubljana je metropola vi ste kurac, Maribor se dere : Maribor je metropola vi ste kurac! Drugace pa za prepir morata bit vedno dva. Če je eden pametnejši se nima prvi s kom prepirat.

Simple ko pasulj.
Miura |  05 .01. 2023 ob  10: 22
@ manofsteel - with empty head, kar nekaj je ustanov v Sloveniji, zate tudi v tujini, ki bi te z veseljem sprejeli. Le kdo je botroval tvoji "inteligenci"? Starši? Ubogi primitivec, le kako nismo še nikjer slišali zate, ki si po tvojem prepričanju oh in sploh. Kultura, fant, kultura. Le kaj je to?
ManofSteel |  05 .01. 2023 ob  09: 49
-17
Več kot očitni, da vam je ta Klakočarjeva od psihopatke všeč, zato pa jo podpirate, tako kot trenutno zarukano vlado. Je razbrat, da stopnja inteligence po vaši meri...oz. vseh tistih 400 000 volilcev. Delam z ljudmi že celo življenje in mi je bilo jasno ože od nekdaj, da ste točno tam na balkanski ravni glede nato, da vam balkanci zabijajo feder v tazadnjo in tako je tudi prav. Že to, da spuščam na vašo raven s komentiranjem na te kcazi novosti, ki jih imamo c Zloveniji je zame ceč kot žalitev. Morda zato ker si želim, da bi narod že enkrat spregledal, a zaman. Enim pač ni sojeno, da zvlečejo glave iz tazadnje vseh teh Kučkonistava. Tisti, ku obvladamo sno sami sebi gospodarji za razliko od vas bebcev. Tako vas je treba tudi pustit v utopiji lastnih frustracij. Pa ne pozabit, da to državo držijo na površju 300 000 pridnih podjetnikov v realnem sektorju. 700 000 pa živite na naših žuljih, oziram se na JS! Ko bodo odšli vsi dobri podjetniki in zdravniki s personalom...pol vam bo Makedonija in Kosovo edino merilo za se kurčit v uspehu. Pa lepo sanjajte še naprej o vaši socialostični Švici. Srečno bwahahahahaha
ManofSteel |  05 .01. 2023 ob  09: 37
-16
Lahko vas vse povrsti poščijem za začetek. Zdaj pa mi navedite vaš CV, da vidim do kje mi sežete bebavi bedaki. Opažam, da ste 24/7 aktivni na raznih portalih kvazi đurnalov. Argokurton ti si več kot očitno "doktor znanosti" na tipkovnici namreč. Prodajaš pamet v megli...hahahahaha Hodi v svet morda se boš še kaj naučil v lajfu...norda?
Komentar |  05 .01. 2023 ob  09: 27
23
Res je ,da ima vsakdo v naši demokratični farsi pravico nekaj komentirati, vendar poden izražanje tega psihonevrotičnega @ManofSteela je pa odraz neke osebnosti, izgleda da rojene nekje na balkanskem polotoku in že s tako vzgojo položeno v zibelko staršev z žargonom besednjaka iz neke balkanske beznice ,kjer pa mu tudi bivanje v nekem kulturnem okolju ne pomaga več !
Hiphop |  05 .01. 2023 ob  08: 37
-13
Samo kako ste nekateri res bedni! Namesto da komentirate o temu o čemu piše neeee vi komentirate vse ostalo ki nima ne glave ne repa!
Drugače pa: pizdite ker se ne uporablja Falcona, pizdite ker je Falcon v hangarju in stane vzdrževanje in zdaj pizdite ker je v uporabi. Bedni ste res vsi skupaj. Prav mentalni bolniki
kokodek |  05 .01. 2023 ob  07: 18
pa še to"ManofSteel", lahko greš protestirat, če se ne strinjaš z oblastjo , ker petek zate ni spodoben, morda v nedeljo dopoldne.....
kokodek |  05 .01. 2023 ob  07: 14
"ManofSteel", dobrohotni nasvet, pomiri se!!! ti bo zrastel pritisk in bog ne daj, da boš potreboval zdravnika. Aja, ni panike, saj res, ti si poln šoldov in boš šel v privat kliniko......
ManofSteel |  04 .01. 2023 ob  21: 15
-11
SD-30 dni do specialista...aha, do groba tam vam je mesto gamad !
1