REFERENDUM O OPN IZOLA: Markočič razpisal zbiranje podpisov

Izola

Izolski župan Danilo Markočič je še včeraj zatrdil, da se mu zdi pomembno, da se občinski prostorski načrt (OPN) sprejme v taki obliki, kot ga je v torek sprejel občinski svet. V Civilni iniciativi Gibanje za Izolo se s tem ne strinjajo, zato zahtevajo "obliko neposredne demokracije, v kateri sodelujejo vsi državljani z volilno pravico". Izolska občina je določila rok za zbiranje podpisov v podporo zahtevi za razpis referenduma.

Zbiranje podpisov bo potekalo od 15. oktobra do 19. novembra. Vse potrebne informacije bodo objavljene na spletni strani izolske občine, kjer bodo v ponedeljek objavili tudi podatek o številu volilnih upravičencev v Izoli.

V kolikor bo pobudo Viktorije Carli iz Civilne iniciative Gibanje za Izolo podprlo pet odstotkov volilnih upravičencev, bo izolski občinski svet razpisal referendum. Elektronska vloga za oddajo podpore volivca zahtevi za razpis referenduma bo na portalu e-Uprava objavljena jutri zjutraj.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
zoran13 |  15 .10. 2021 ob  00: 22
673
Glede na postavljen pogoj 5% volilnih upravičencev, je to glede na število volilnih upravičencev v Izoli ob zadnjih volitvah 2018 cca. 13.450, kar pomeni vsaj cca.673 podpisanih izjav podpore zahtevi za razpis referenduma. To je tudi tudi čas krompirjevih počitnic, vključno s 1.novembrom, ko tudi ne bo možno oddati glasov na UE Izola, poleg tega pa je potrebno vedeti ali bodo na uE Izola zahtevali pogoj za PCT ob osebni identifikaciji. Politični establishment je na slikah in pri besedah zelo močan, ampak lahko se dogodi, da bo enkrat močnejše tudi ljudstvo, ki ves ta establishment voli in tudi plačuje. Pa tudi razrešuje, če že hočete...
anton |  14 .10. 2021 ob  16: 57
13
... če v opn ni najmanj ene podzemne parkirne hiše bom proti ...
Pjero Shriba |  14 .10. 2021 ob  13: 08
Že, ki ta OPN dviguje toliko prahu.
Pošljite kakega novinarja, da poslika tisti večji vinograd nad Drogo tik ob cesti.
Najemniku ki se buni namreč občina ponuja nadomestno zemljišče v razmerju 1 : 1.5
To je kao nek velik adut unih od civilne inicijative, ki pravijo kaka kvaliteta tam raste.
Tiste trte niso bile taknjene že najmanj 15 let.
Ena žalost je gledat une zlomljene frkade, pretrgano žico in zapuščene trte.
Edino travo so pokosili, recimo.
Ostale parcele pa tudi niso neki presežek.
Ma kaj na občini ne preverjajo kaj delajo oz. ne delajo najemniki ?