RDEČE ZVEZDE SVETIJO NA MLADE TALENTE: Kako je Jure Orel super idejo povezal s podporo sanjam?

Izola

Namen gibanja Moja zvezda je širiti pozitivne vrednote med ljudmi in jih predajati na mlajše rodove. Zapestnica z zvezdo je vsakodnevni opomnik na roki posameznikov, ki si želijo dobrih odnosov med ljudmi in biti človeku človek. Od vsake prodane zapestnice gresta dva evra za podporo sanjam mladih talentov. Pozitiva in pomoč gresta v teh težkih časih z roko v roki.

Ideja o zapestnici 'moja zvezda', katere snovalec je nekdanji jadralec Jure Orel, je nastala v Izoli, v podjetju CleanSport. Projektu se je brez oklevanja pridružila tudi Larisa Štoka s svojim humanitarnim društvom Palčica pomagalčica in dobrodelni škratki. Skupna vez so pozitivne vrednote in podpora sanjam nadarjenih mladih talentov na področju športa, umetnosti in glasbe. Pravijo, da deliti je lepo. Tistemu, ki deli in tistemu, ki deljeno prejme.

Jure Orel je idejo črpal na podlagi izkušenj s področja tekmovalnega jadranja. "V jadralskih vrstah izgubimo veliko mladih talentiranih jadralcev, ker družine ne zmorejo kriti stroškov, predvsem ko stvari postanejo bolj resne, tekmovalne. Podobno se dogaja tudi v drugih športnih panogah ali na drugih področjih ustvarjanja. Nekdo ne more na glasbeno akademijo v tujino, tretji na športne priprave," je povedal naš sogovornik.

V prazničnem decembru so sredstva od zapestnice namenjena trem nadobudnim osnovnošolcem s slovenske Obale. Četrtošolka Mateja sanja, da bi postala jahalka, sedmošolka Alenka si želi postati ilustratorka otroških knjig, devetošolec Tine pa se čez nekaj let vidi v rokometnem vrhu. Za izpolnitev sanj potrebujejo pomoč in tu je z obilo pozitive posvetila zvezda iz Izole.

"Zavedamo se, da kar bomo sejali danes, bomo želi v prihodnosti. Želimo si, da bi bila prihodnost vseh nas svetla kot zvezda," pravi Orel in nadaljuje: "Ob vsakem nakupu zapestnice boste lahko oddali glas za enega od projektov Palčice pomagalčice. Projekt z največ glasovi bo ob izteku glasovalnega kroga (predvidoma januarja) prejel sredstva od prodanih zapestnic. O izidu glasovanja bomo obvestili prek socialnih omrežij Facebook in Instagram ter seveda na naši spletni strani."

Simbol 'moje zvezde' je rdeča zvezda na zapestnici. V gibanju pravijo, da rdeča barva simbolizira srce, dobrosrčnost, pozitivnost, človečnost, tradicijo. Torej vse tisto kar želijo spodbuditi med nami. Poleg tega se lepo poveže s simbolno prisego ljudskim, pozitivnim vrednotam v preteklosti – s pionirsko zaprisego in z njihovo vizijo. "Pionirček se v svoji zaprisegi nikakor ni zaobljubil politiki, temveč da se bo učil, da bo zvest prijatelj in dober človek, da si bo želel napredka, pravice in miru," zaključi Orel.

Zapestnico 'moja zvezda' lahko naročite preko spletne strani s kartičnim plačilom ali po predračunu preko e-pošte oziroma preko telefona 030 486 800. Posebna decembrska cena zapestnice je 11,90 evra.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tom |  18 .12. 2020 ob  11: 33
Lili@, vsi, po tvoje "njihovi stari", ki so si nabrali kar nekaj premoženja, tudi pridobili kvalitetno izobrazbo, sedaj pljuvajo po prejšnjem sistemu, kateri je le to omogočal !
Lili |  17 .12. 2020 ob  16: 15
-1
enim se pa kolca po času, ko je svetila rdeča zvezda.. takrat so si (njihovi stari) nabrali kr nekaj premoženja...