RAZPLET VČERAJŠNJE NOČNE "CESTNE RULETE": Za volanom rdečega BMW-ja, ki je ogrožal sina primorske novinarke, je bila pijana voznica

Kronika

Včeraj smo poročali o izredno nevarni vožnji voznika rdečega BMW-ja, ki je na cesti od Belvederja proti Strunjanu med drugim resno ogrožal tudi sina primorske novinarke Eugenije Carl. Slednji je poklical policijo, jih obvestil o vedenju voznika ter jih tudi usmerjal do vozila. Epiloga zgodbe včeraj še nismo imeli, danes pa smo izvedeli, kakšen je bil razplet.

Spomnimo, okoli pol enih zjutraj je nasproti sinu primorske novinarke pripeljal "ali popolnoma pijan ali popolnoma drogiran (ali v kombinaciji) voznik v rdečem BMW-ju. Tik pred srečanjem je tip zapeljal na bankino in v korono, od koder ga je odbilo na nasprotni pas. Bogu hvala za mlado reakcijo in dober zavorni sistem, da ni prišlo do najhujšega," je na družbenem omrežju Facebook zapisala Carlova.

Kot je navedla, je sin nemudoma poklical policijo, se obrnil in vozil za rdečim avtomobilom ter usmerjal patruljo.

Policisti naj bi voznika BMW-ja ujeli na koncu izolske obvoznice, "a se tip ni zmenil za nikogar. Še čik je metal skozi okno. V Kopru pa je policiji celo poskušal pobegniti. Kako se je končalo, ne vemo," je včeraj zapisala Carlova.

Z vprašanji smo se obrnili na Policijsko upravo (PU) Koper, kjer so nam potrdili, da jih je ob 0.30 poklical očividec in povedal, da od Belvederja nad Izolo proti Kopru vozi starejši BMW, rdeče barve, ki močno vijuga po cesti.

Policisti so ga po usmerjanju občana izsledili na Ulici 15. maja v Kopru, a na njihove znake ni ustavljal, temveč se je peljal naprej proti Šmarski cesti, proti Vanganelu, kjer so ga naposled ustavili.

Policisti so 31-letni voznici odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,66 mg/l. Sledi ji obdolžilni predlog.

"Vsekakor spodbujamo voznike k prijavam takšnih kršitev. Policisti se vedno takoj odzovemo na tak klic in praviloma kršitelje tudi ustavimo, identificiramo in jim izrečemo ukrep, skladno z ugotovljenimi kršitvami," so nam še pojasnili na PU Koper.

Primorska novinarka se je na policijsko poročilo odzvala prek družbenega omrežja Facebook, kjer je zapisala: "E, punca moja, zaradi neodgovornega vedenja, da pijana sedeš za volan, bi lahko ubila sebe, mojega sina in njegovega kolega. Vsi skupaj imate malo več kot petdeset let. Upam, da cestne ruske rulete ne ponoviš nikoli več!"

E, punca moja, zaradi neodgovornega vedenja, da pijana sedeš za volan, bi lahko ubila sebe, mojega sina in njegovega...

Objavil/a Eugenija Carl dne Ponedeljek, 04. oktober 2021

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
bubobubo |  04 .10. 2021 ob  20: 54
20
Saj ni važno čigav sin je bil, pravilno je ravnal, ker take voznike treba odstraniti s ceste in jih ustrezno kaznovati, vozniki navadno sami objavljajo take primere na spletu, tega je pač objavila njegova mati, ki je novinarka, v čem je razlika in problem
Menebriga |  04 .10. 2021 ob  20: 41
11
Res ne bi bilo treba tako senzacionalistično omenjati in poudarjati, da gre za sina Carlove in tudi ne vseh njenih komentarjev. Ali mislite, da je s tem vaš članek pridobil na vrednosti in večjem številu ogledov? Lahko bi zgolj napisali, da je šlo za pohvale vredno postopanje mladega voznika. Regional, postajate podobni Slovenskim novicam.
štupido |  04 .10. 2021 ob  19: 51
Če bi kdaj živel v realnem življenju namesto virtualnem bi vedel da to že delajo. Motoriste zrinejo s ceste in v avte se zaletavajo da bi jih ustavili. Če pogledaš posnetek "divjega bega z bmwjem" boš imel možnost opazit, da se je vse skupj odvijalo pri nizki hitrosti. Policaji so ocenili da lahko počakajo konec predora za ustavit voznika saj bi lahko manever v tunelu bil smrtno nevaren. Ampak kaj jaz vem. Tu na regionalu so večji strokovnjaki.
td |  04 .10. 2021 ob  19: 40
Za take potencialne morilce za volanom bi morali vpeljati ustavljanje na katerikoli način. Preden nedolžen umre.
Lili |  04 .10. 2021 ob  19: 30
ma zakaj se tolko povelicuje to novinarko? pac se ena senzacionalisticna pisunka
štupido |  04 .10. 2021 ob  19: 11
27
Ni problem v carlovem sinu. Problem je njen senzacionalističen način poročanja. Kako smrtonosen je mogu biti ta trk če je avto čez pločnik letel v korono in od tam ga je odbilo na nasprotno stran ceste nakar je vozil po avtocesti še 20km preden se je ustavil. Malo močnejši trk onesposobi avto za nadalnjo voznjo, tole ni nič kot navadno pumpanje samo zato ker se je zgodilo njenemu ubogemu ranljivemu sinčku katerga skriva pred dežjem da se ne stopi kot sladkor.
Imperio  |  04 .10. 2021 ob  16: 07
58
Voznik je ravnal pravilno.
Ni pomembno, da je sin novinarke.
Bravo fant in policija