RAZOČARANJE V ŠMARJAH PRI KOPRU: Kdo je kriv, da so ostali brez praznične okrasitve? (FOTO)

Koper

Prebivalci Šmarij pri Kopru se sprašujejo, zakaj so letos ostali brez praznične okrasitve. Kot pravijo, je minula leta "na vsaki javni luči visel kakšen svetleč okrasek, letos pa nič". Za pojasnila smo se obrnili na koprsko občino in KS Šmarje.

Kot so nam pojasnili na koprski občini, zadnja leta za praznično okrasitev naselij in vasi v zaledju poskrbijo krajevne skupnosti.

"Tudi letos smo jih pravočasno pozvali, naj izrazijo interes za uporabo okraskov, ki jih imamo na voljo. Na podlagi tega smo elemente razdelili že v novembru. KS Šmarje se letos ni odločila za uporabo okraskov Mestne občine Koper, saj naj bi za okraševanje poskrbelo tamkajšnje turistično društvo," razlagajo na občini.

So se pa z željo po okrasitvi svojega kraja letos obrnili na občino krajani Pomjana in Koštabone, ki so okraske tudi prejeli.

Zakaj Šmarje (še) niso zažarele v prazničnih lučeh, smo vprašali tudi na tamkajšnjo krajevno skupnost. Njihove odgovore še čakamo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  16 .12. 2020 ob  16: 12
10
najlepša okrasitev bi bila, če bi denar od lučk razdelili med tiste, ki ne smejo delati, med tiste, ki životarijo, za otroke, študente.....praznična okrasitev v tem času je brez smisla!!!!!