"DA VIDIMO, KDO SO GROBARJI GZOP": Zadković napovedal odstop, kar 6 njegovih ne bo glasovalo za proračun!

Piran

"Če jutri ne sprejmemo proračuna, podam odstop. Da vidimo, kdo so grobarji GZOP? Mene več ne bo, a vas svetniki, tudi ne. Volitve," je včeraj pozno zvečer v Facebook skupini Gibanje Portorož napovedal piranski župan Đenio Zadković. Kot je zapisal, so mu namreč svetniki iz vrst njegove GZOP na včerajšnjem srečanju koalicije odrekli podporo pri potrjevanju občinskega proračuna na današnji seji občinskega sveta. Zadković pa je med drugim v svojih spletnih zapisih potrdil tudi informacije, ki smo jih o izbiri novega direktorja Okolja Piran zapisali v petkovem članku.

"Ravnokar sem prišel s sestanka koalicije, kjer sem ugotovil, da podpore proračuna ne bom dobil. Nič hudega. Kar bodo jutri svetniki sprejeli, bo meni ukaz in to bom s spoštovanjem tudi sprejel. To je zame demokracija. Direktna. Bolj se zapleta, bolj mi je všeč," je včeraj zvečer z javnostjo na spletu delil piranski župan Đenio Zadković. O proračunu bodo piranski svetniki sicer odločali na današnji seji, ki jo bodo tudi snemali, da bi imeli zainteresirani občani vpogled v dogajanje.

"Upam, da bomo proračun sprejeli, saj smo vnesli skoraj vse predloge, ki so jih svetniki podali pri prvem branju proračuna predhodne seje, katerega najbrž poznate. Hm, če ne, bo hudo, saj bomo na dvanajstinah, kar pomeni veliko oviro ali, kot če bi vozili avto z zategnjeno ročno zavoro," je v svarilnem tonu dodal župan, nato pa čez nekaj ur napovedal svoj odstop, v kolikor proračun ne bi šel skozi.

Razkol med člani Gibanja za občino Piran je torej očitno velik. Slišati je, da se boj odvija med županom in svetniki ter svetovalci njegove GZOP. Po naših informacijah je včeraj na koalicijskem sestanku, ki naj bi bil več kot buren, ta dosegel vrelišče. Kar šest svetnikov županovega gibanja je napovedalo, da ne bo glasovalo za proračun. Nesoglasja se pojavljajo že pri imenovanju novega direktorja Okolja Piran, saj naj bi vsaka stran imela svojega kandidata. Zadković je sicer včeraj za naš portal zanikal, da naj bi želel biti prisoten na včerajšnji seji nadzornega sveta, kjer se je predstavilo kar 10 za to mesto prijavljenih kandidatov.

Nato pa je, prav tako na družbenem omrežju Facebook, zapisal: "Te dni krožijo govorice in sicer, o moji netransparentnosti in mešetarjenju pri izbiri novega direktorja. Nobenega mešetarjenja ni, saj sem že pred dvema tednoma, ravno zaradi transparentnosti razkril kandidata, ki ga smatram sposobnega urediti to zelo pomembno podjetje. Razmišljal sem, kako zavarovati sebe in podjetje v tej poziciji? Glede na dejstvo, da bom sam kot župan odgovoren za vse odločitve, smatram, da če ne izberem kandidata, ki mu zaupam, bodo to storili drugi in sicer, se utegne zgoditi, da bo izbran kandidat, ki ga sploh ne poznam. Torej? Če moj kandidat ne sanira podjetja, kot je obljubil, grem po štirih letih takoj domov. Če pa nastopi nekdo drugi kot direktor, ki ga ne poznam in mu ne uspe sanirati podjetja, komu bomo obesili krivdo? Meni. Želim prevzeti odgovornost. Nimam težav s tem. Upam, da me razumete."

Zadković pa se je zapletel v še eni izjavi. Med kandidati za direktorja Okolja Piran je namreč tudi zdajšnji direktor občinske uprave Aleš Buležan. Govori se, da naj bi, v kolikor bi zapustil vodenje občinske uprave, tja prišla Sabina Mozetič, ki je to delo dolga leta opravljala v Kopru. Na vprašanje, ali informacija drži, nam je včeraj Zadković odgovoril: "Glede na to, da trenutno potekajo razgovori za novega direktorja podjetja Okolje in le-ti še niso zaključeni, vam težko odgovorim na vaše vprašanje ... Velja dodati, da mora potrditi predlaganega kandidata za novega direktorja občinski svet. Slednji bo o tem predvidoma glasoval v drugi polovici meseca aprila." 

Nato pa spet na Facebooku: "Na koncu koncev imam pravico izbrati svoje ožje sodelavce, ali ne? Če sem to narobe razumel, grem lahko tudi domov. Tudi Mozetičevo bi rad videl na naši občini, ker vem, da je sposobna. Upam, da se prijavi na razpis."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
 |  26 .03. 2019 ob  14: 36
-3
Zato ne nosim očetovega priimka, ker me je sram! južnjak!
ManofSteel |  26 .03. 2019 ob  11: 04
12
Genio lepo si to napisal. Bolj je človek iskren bolj te imajo za kretena ! Ja, to je huda realnost naše obale in njenega prebivalstva. Jaz pa pravim tako"meglio soli che mal accompaniati". Ne rabim nobenega v lajfu, da bi me učil kako in kaj se dela. Temveč lahko jaz učim druge, kako živeti dostojno brez raznih hinavskih trikov. Že iz osnovne šole sem okusil to grenkobo dvoličnosti teh, če jih lahko imenujemo ljudje ?! Z leti sem dojel, da sem se jaz spremenil...ostali okoli mene so ostali isti kujoni in to prenašajo na svoje otroke...žalostno. Ne bi šel za župana niti mrtev...nas si raja kroji sama svojo usodo, pa da vidimo česa so sposobni ?! Meni v življenju ne manjka nič, kaj šele, da bi si šel belit glavo v politiko. Za koga ?
Istriano |  26 .03. 2019 ob  10: 48
Kakšni amaterji! Plačajte Popoviča za svetovalca pa boste vse speljali, če ne znate sami delat.
ManofSteel |  26 .03. 2019 ob  10: 28
Eja tako nekak funkcionira v politiki po volitvah...vsi odpirajo šampanjce. Jaz sem pa mnenja, da se šampanjci odpirajo le takrat, ko se nekaj ustvari...v določenem mandatu ! Na zdravje