PO VROČEM SESTANKU NADZORNEGA SVETA: Zadković potrdil, da bo imenoval v.d. direktorja Okolja

Piran

Prejšnji teden smo pisali o časovni godlji, ki so si jo zakuhali na Občini Piran v zvezi z imenovanjem novega direktorja Okolja Piran in o špekulacijah, da bodo formalne predstavitve prijavljenih kandidatov zgolj predstava za javnost. Danes smo po elektronski pošti v zvezi s tem prejeli odgovore piranskega župana Đenia Zadkovića, na katerega smo novinarska vprašanja naslovili minuli petek.

Piranski župan Đenio Zadković

Spomnimo, danes je na sporedu seja nadzornega sveta Okolja Piran, na kateri se bo predstavilo kar deset kandidatov, ki se potegujejo za stolček direktorja piranskega komunalnega podjetja. Šele za jutri – zgolj en dan pred potekom mandata aktualnemu direktorju Alenu Radojkoviču – pa je sklicana seja občinskega sveta, na kateri pa sploh ni točke o imenovanju novega direktorja. Piranski župan Đenio Zadković nam je razkril, da bo imenoval vršilca dolžnosti direktorja, obenem pa je zanikal, da je želel biti prisoten na današnji seji nadzornikov, kjer naj bi spremljal predstavitve kandidatov. 

Zadković je za naš portal potrdil informacijo, da se je na razpis za direktorja Okolja Piran prijavil tudi zdajšnji direktor piranske občinske uprave Aleš Buležan. Na naše vprašanje, ali drži, da je Buležan vodilni kandidat za direktorski stolček v Okolju, pa je Zadković odgovoril: "Ali je ali ni vodilni kandidat, bo o tem odločil po razgovorih nadzorni svet."

Zdajšnji direktor Okolja Piran Alen Radojkovič (levo), ki se mu izteka mandat, in kandidat za direktorja, zdajšnji direktor piranske občinske uprave Aleš Buležan. 

Zadković in svetovalci na različnih bregovih glede izbire direktorja?

Zadkovića smo povprašali tudi, kako komentira informacije, da naj bi bil neusklajen s svojimi svetovalci, ki naj bi imeli izbranega 'svojega kandidata' za direktorja Okolja Piran. "Izbor najboljšega kandidata prepuščam nadzornemu svetu, ne pa naključnim govoricam, ki jih je tako kot vedno tudi tokrat veliko," je pojasnil.

Spomnimo, glavni nadzornik Okolja Piran je Robert Gregorič, ki naj bi bil prijatelj Zadkovićevega podžupana Karla Radovca  in prav slednji naj bi bil eden izmed tistih, ki želijo v Okolju nastaviti svojega kandidata. Zadkovića smo vprašali, ali naj bi zato želel biti prisoten na seji nadzornega sveta, kar bi bila vsekakor neobičajna praksa. "Na seji nadzornega sveta nisem želel biti in niti ne bom, ker je to, kot tudi sami ugotavljate, neobičajno. Govoric kot takih ne bi želel komentirati, ker se mi ne zdi produktivno," je odgovoril.

Danes naj bi po razgovorih izluščili do tri primerne kandidate in določili, do kdaj bo nadzorni svet Okolja Piran podal ime izbranega kandidata. Do izbire novega direktorja bo po prenehanju mandata Radojkoviču opravljal vodenje podjetja v. d. direktor, ki bo imenovan v kratkem, so ob tem sporočili s piranske občine.

Mešanje kadrovskih kart na relaciji Koper–Piran

Kot smo že poročali, naj bi na relaciji KoperPiran prišlo tudi do zanimivih kadrovskih menjav; na tak način naj bi v Piran prišla nov svetovalec v Okolju in nova direktorica občinske uprave. Zadkovića smo vprašali, ali drži, da naj bi izpraznjeno mesto direktorja občinske uprave zasedla Sabina Mozetič, ki je javnosti znana kot nekdanja direktorica koprske občinske uprave v času županovanja Borisa Popoviča

"Glede na to, da trenutno potekajo razgovori za novega direktorja podjetja Okolje in le-ti še niso zaključeni, vam težko odgovorim na vaše vprašanje. Velja dodati, da mora potrditi predlaganega kandidata za novega direktorja občinski svet. Slednji bo o tem predvidoma glasoval v 2. polovici meseca aprila," je odgovoril župan. Pri Zadkoviću smo preverili tudi neuradno informacijo, ali drži, da naj bi svetovalec novega direktorja Okolja Piran postal nekdanji direktor tega javnega podjetja Zdravko Hočevar. "O tem nisem seznanjen," je bil župan skop z besedami.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tina K. |  25 .03. 2019 ob  19: 10
-3
Naj bo Bulezan. GO, GO BULE. SEMPRE AVANTI...