PRVIČ NA KROŽNIKU: V restavraciji ponudili v laboratoriju ustvarjeno meso

Svet

V Singapurju so včeraj v eni od restavracij svojim gostom premierno ponudili v laboratoriju ustvarjeno piščančje meso. Ustvarjalci upajo, da bi lahko na ta način zmanjšali vpliv na okolje, ki nastane pri običajni mesnopredelovalni industriji, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ameriški startup Eat Just je v začetku meseca potrdil, da so njihov izdelek odobrili za prodajo v Singapurju. S tem je postal prva država na svetu, ki dovoli prodajo mesa, ustvarjenega brez trpljenja živali.

Restavracija 1880 je kot prva začela sodelovati s podjetjem in je včeraj svojim gostom prvič ponudila laboratorijsko ustvarjeno meso. Na premierno pogostitev so povabili mlade, stare med 14 in 18 let, ki so v preteklosti pokazali svojo zavezanost reševanju planeta.

Ustanovitelj restavracije Marc Nicholson je prepričan, da gre pri tem izdelku za revolucionaren korak k reševanju podnebnih sprememb.

Poraba mesa naj bi se v prihajajočih letih še krepila. Reja živali in mesnopredelovalna industrija pa imata velik vpliv na okolje. V laboratoriju ustvarjeno meso bi lahko predstavljalo okolju prijazno alternativo. Glede bojazni o previsokih ceni je startup zagotovil, da so napredovali pri proizvodnji in s tem znižali stroške.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Heretik |  21 .12. 2020 ob  12: 53
Jaz kaj takega zagotovo nikoli ne bi dal v usta. Žival pri zakolu prav nič ne trpi, saj se smrti ne zaveda, usmrčena pa je na čimmanj boleč način ali pa omamljena!
td |  20 .12. 2020 ob  14: 14
Za bruhat izmišljotine. Dejansko pa za svet ni druge rešitve kot je ekološka živinoreja. Bi dal link, pa bebav sistem preprečuje linke.