PRVI MOŽ NPU OBUPAL NAD NEMOGOČIMI RAZMERAMI: Lepoša predlaga svojo razrešitev

Slovenija

V. d. direktorja Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) Uroš Lepoša je v ponedeljek prvemu možu policije Andreju Juriču posredoval predlog za svojo razrešitev, kot razlog pa je navedel osebne razloge. Jurič se o njegovem predlogu še ni odločil, so potrdili na policiji.

(od leve) Uroš Lepoša, Andrej Jurič in Igor Lamberger

Po poročanju portala 24ur.com naj bi Lepoša obupal zaradi nemogočih razmer za delo, saj da ne more normalno delati v okoliščinah, kjer naj bi bilo vse podrejeno politiki. A na policiji zanikajo, da bi bil prvi mož NPU deležen kakršnihkoli političnih pritiskov in poskusov vplivanja na njegovo delo.

Lepoša je bil na mesto v. d. direktorja NPU imenovan 29. julija, potem ko v. d. generalnega direktorja policije Jurič za vodenje ni izbral nobenega od dveh kandidatov, prijavljenih na razpis za direktorja NPU.

Lepoša je na položaju zamenjal dotedanjega v. d. direktorja NPU Igorja Lambergerja. Ta je na mestu prvega moža NPU 6. maja nasledil dotedanjega direktorja Darka Muženiča, ki ga je razrešil zdaj že nekdanji generalni direktor policije Anton Travner, Muženič pa razrešitev s tožbo izpodbija na sodišču.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  06 .10. 2020 ob  20: 57
super so te menjave in odstopi, lopovi so zelo zadovoljni